Arnaldo Otegi, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
El discurs va ser gravat durant una conversa telefònica amb un familiar. (Foto: Reuters)
Logronyo

La presó de Logronyo imposa 12 dies d'aïllament a Otegi pel seu discurs en un acte de Bildu

La presó de Logronyo ha imposat una sanció de 12 dies en una cel·la d'aïllament i tres dies sense passeig pel discurs que va gravar des del centre i que es va reproduir en un acte d'EH Bildu.

Actualitzat
Arnaldo Otegi pot pagar car el seu discurs en un acte de campanya d'EH Bildu. La presó de Logronyo li ha imposat una sanció de 12 dies d'aïllament i tres sense passeig. La sanció encara no s'ha complert perquè el polític abertzale l'ha recorregut.

La comissió disciplinària de la presó considera que l'acció d'Otegi és una falta molt greu perquè trenca el seu aïllament penitenciari i una altra de lleu per alterar les seves comunicacions, segons informa l'agència Europa Press citant fonts del centre penitenciari. Per la primera falta, passarà 12 dies en una cel·la d'aïllament i, per la segona, el deixaran tres dies sense poder sortir a passejar.

La sanció encara no s'aplica perquè Otegi l'ha recorregut davant del jutge de Vigilància Penitenciària de l'Audiència Nacional, José Luis Castro. El magistrat no té un termini per pronunciar-se.

Otegi va gravar un discurs per telèfon des de l'interior de la presó. El seu missatge es va emetre en un acte de campanya d'EH Bildu a Barakaldo. Després de la difusió del discurs, la presó de Logronyo va suspendre cautelarment les comunicacions del líder abertzale i li va obrir un expedient disciplinari.

Una trucada d'un familiar

Otegi va aprofitar una trucada a un familiar -forma part dels seus drets- per gravar el discurs en què demanava el vot per a Bildu, instava a aprofitar la debilitat en què segons ell es troba Espanya i posava com a exemple Catalunya.

Otegi també va fer una crida a "buidar les presons i ocupar els carrers" i va anunciar que ell i els seus companys de presó ja havien votat per correu de manera que "al pati de la presó" hi havia "majoria absoluta" a favor de la coalició abertzale.

Primera sanció en tres anys

Arnaldo Otegi és a la presó des de l'any 2009 i ha donat diverses entrevistes des del centre de Logronyo. A més, ha escrit articles i fins i tot un llibre. També s'ha adherit a una vaga de fam de presos per reclamar l'alliberament de Iosu Uribetxebarria. Tot i la seva activitat, aquest és el primer cop que el sancionen.
Anar al contingut