Els quatre diputats de la CUP al Parlament, en una imatge d'arxiu
Barcelona

La pregunta tipus arbre de la CUP a la militància sobre si donen suport o no a Torra

RedaccióActualitzat

La CUP preguntarà demà diumenge als seus quadres, en una reunió del seu consell polític a Cervera, si volen facilitar o no una investidura del candidat de JxCat Quim Torra.

La pregunta que la CUP farà als militants de les 13 assemblees territorials serà tipus arbre, per si volen facilitar la investidura de Torra o no.

En el supòsit que la resposta sobre facilitar la investidura sigui afirmativa, llavors hauran de concretar si hi donen llum verda amb quatre abstencions o amb quatre sís, mentre que si guanya des d'un principi el no, Quin Torra no podria ser investit en el segon ple de dilluns.

En aquest sentit, la CUP no contempla en principi una possible divisió del vot, per la qual cosa els seus quatre diputats a la cambra catalana votaran en bloc en el mateix sentit.

La investidura de Quim Torra tindrà una segona part en el cas que els cupaires responguin afirmativament a donar llum verda a la investidura concretant si és amb una abstenció o amb un sí.

El consell polític de la CUP, que coincidirà amb l'assemblea nacional que ja estava convocada per debatre el full de ruta dels cupaires, haurà de definir la seva postura respecte a la investidura de Torra després que tres assemblees territorials hagin forçat una reunió extraordinària per reobrir el debat sobre aquesta qüestió.

L'escenari està completament obert, ja que de la decisió de demà de les territorials de la CUP en podrien sortir quatre abstencions, quatre nos o quatre sís, possibilitat aquesta última que sembla més remota. Fonts de la CUP són conscients que un no a la investidura de Torra podria abocar Catalunya a unes noves eleccions i, en aquest context, asseguren que no actuen per interessos partidistes o electoralistes.

ARXIVAT A:
InvestiduraCUP
Anar al contingut