Material incautat per la Policia Nacional
Material confiscat per la Policia Nacional (EFE)
madrid

La Policia Nacional desarticula dues organitzacions internacionals dedicades a la clonació de targetes de crèdit

La Policia Nacional ha desarticulat dues organitzacions internacionals dedicades a la clonació de targetes de crèdit que actuaven a Madrid, València, Catalunya i Saragossa, en una operació en la qual han estat detingudes deu persones i s'han desmantellat tres laboratoris de falsificació i un taller on fabricaven accessoris per a l'"skimming".

RedaccióActualitzat
La Policia Nacional ha desarticulat dues organitzacions  internacionals dedicades a la clonació de targetes de crèdit que  actuaven a Madrid, València, Catalunya i Saragossa, en una operació en què han estat detingudes deu persones i s'han desmantellat  tres laboratoris de falsificació i un taller on fabricaven accessoris  per a l'"skimming".

A més, segons ha informat el Ministeri de l'Interior en un comunicat, s'han practicat un total de cinc escorcolls de domicilis on han estat intervinguts tres lectors gravadors de  targetes, dos lectors memoritzadors de bandes magnètiques, cinc  ordinadors amb programari de falsificació de targetes i una  impressora de targetes. La policia també ha confiscat més de 2.000 targetes falses, dos plastificadors de targetes, 16 'pen drives' amb numeracions per a la falsificació, plantilles de lletres i números de caràcters transferibles.

Les xarxes obtenien les numeracions de les targetes gràcies als contactes que tenien amb altres grups que operaven a França, Romania i Mèxic, que els hi facilitaven a través d'internet o SMS; finalment utilitzaven les falsificacions per fer nombroses compres fraudulentes en comerços.

Un dels grups desarticulats estava liderat per un home, "el Español", i la resta de membres actuaven sota les seves directrius. Tenia contactes amb organitzacions de Romania i França, que els remetien a través d'internet o SMS numeracions copiades de targetes emeses a l'estranger. Aquestes dades eren obtingudes amb tècniques de 'skimming', és a  dir, mitjançant la manipulació de caixers o de datàfons TPVs (dispositius de pagament als comerços). Amb aquesta informació elaboraven les còpies en dos complets laboratoris dotats d'ordinadors amb programari de falsificació, lectors gravadors i impressores i plastificadors de targetes.

A més, aquest grup disposava d'un taller de fabricació d'elements per a l'"skimming", amb els quals manipulaven caixers automàtics per  copiar les dades de les targetes de manera fraudulenta. Per utilitzar les targetes falsificades buscaven la col·laboració  de propietaris o responsables d'establiments comercials que es prestessin a passar les targetes il·lícites a canvi d'una comissió.

Els investigadors van identificar i van detenir vuit persones, tres a Saragossa, quatre a València i una a Madrid, i van desmantellar els laboratoris de clonació i fabricació de material de "skimming" utilitzats pel grup. El segon grup desarticulat utilitzava un 'modus operandi' semblant  a l'anterior, tot i que en aquest cas la informació de les numeracions procedia de Mèxic.

El grup actuava a Catalunya i Madrid, i en aquesta última ciutat es trobava el principal responsable, que ha estat detingut al seu domicili quan es trobava davant de  l'ordinador fabricant targetes falses. Aquest se servia de diversos col·laboradors que, situats en un  esglaó inferior de la xarxa, seleccionaven els articles que després compraven, sobretot roba de conegudes marques internacionals.

Una vegada elegides, era el capitost de la banda qui acudia a les  botigues per pagar fraudulentament els productes amb les targetes  duplicades; la persona que adquiria la mercaderia comprada de manera  il·lícita ha estat també detinguda.

El destí de l'esmentada roba era Àfrica (Guinea Equatorial i  Camerun), on aquestes persones estaven instal·lant botigues de roba i  complements per a la venda de Nadal, que  prèviament havien estat adquirides a Madrid amb les targetes  falsificades.
Anar al contingut