Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El Caire

La policia militar egípcia allibera dos equips del "30 minuts" de TV3 després de 5 hores retinguts

La policia militar egípcia ha retingut durant cinc hores dos equips del programa "30 minuts" de TV3. El grup, de sis persones, ha pogut tornar a l'hotel cap a dos quarts de nou del vespre d'aquest dijous i el seu director, Eduard Sanjuan, ha explicat els moments d'angoixa en una entrevista al canal 3/24. Amb ell, han estat retinguts Mireia Pigrau, Sandra Rierola, Lluís Jené, Walter Ojeda i Roser Oliver. Tot ha començat quan estaven gravant en un terrat en un barri del Caire i una patrulla els ha vist i els ha aturat. Els han ficat en dos vehicles militars i se'ls han emportat fins a una caserna o una comissaria d'algun altre barri del Caire. A través del Twitter, els responsables del programa han informat del seu alliberament.

Actualitzat
Els periodistes són cada cop més blanc d'atacs a Egipte, on alguns professionals han estat agredits per partidaris de Mubarak i les filmacions i emissions des d'aquest país són molt difícils.

Dos equips del programa "30 minuts" de TV3 han estat detinguts i retinguts durant cinc hores per la policia militar egípcia. El director de l'espai, Eduard Sanjuan, ha pogut narrar l'experiència en una entrevista al 3/24 després de ser alliberat. Sanjuan ha explicat que tot ha començat quan estaven filmant des d'un terrat i un grup de manifestants ha rodejat l'edifici. Una patrulla els ha vist, els ha aturat i els ha ficat en dos vehicles militars.

El grup, de sis professionals, i els intèrprets que els acompanyaven, han estat traslladats a una comissaria on els han interrogat sobre la seva feina al Caire. Els intèrprets han estat a punt de ser agredits per la policia militar del règim, que els acusava de traïdors. Després, segons ha relatat Sanjuan al 3/24, els han traslladat a un altre edifici, amb els ulls embenats i a punta de pistola, i els han tornat a interrogar. Més endavant, ja en dependències de la intel·ligència militar, els han tornat a preguntar sobre el que feien a la zona i els han acusat d'instigar les protestes a Egipte, com la resta de la premsa internacional.

Sanjuan ha explicat que durant el seu periple també han pogut veure altres periodistes que es trobaven retinguts. I és que els periodistes viuen ara a Egipte una autèntica ofensiva per les informacions que estan donant al món de la revolta en aquest país àrab.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut