Un home s'encara amb els antiavalots desplegats a Ferraz (EFE / Lluís Lozano)

La policia comissa una pistola a un militar que volia accedir armat a la protesta de Ferraz

La setzena nit de protestes davant de la seu del PSOE ha reunit 1.500 manifestants i s'ha tancat amb sis persones detingudes

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha comissat, aquest dissabte, una pistola en el filtre de seguretat establert per accedir a la protesta contra la llei d'amnistia que es fa en el carrer Ferraz de Madrid, on hi ha la seu central del PSOE.

Els fets van passar cap a les 10 de la nit, en el filtre de seguretat del carrer Marqués de Urquijo. L'arma la duia al damunt un alferes de l'exèrcit de Terra destinat a l'Acadèmia General de Saragossa, segons han informat fonts policials.

Desplegament policial a la confluència de Ferraz amb Marqués de Urquijo, on van comissar la pistola (EFE/Víctor Lerena)

A més de l'arma, al militar van comissar-li el document que l'identifica, anomenat guia de pertinença, i la Targeta d'Identificació Professional (TIP).

La Policia Nacional considera que els fets són constitutius de sanció per infracció de la llei de protecció de la seguretat ciutadana, coneguda popularment com a llei mordassa.


Setze dies de protestes

La d'aquest dissabte ha estat la setzena protesta consecutiva al carrer Ferraz. Ha aplegat unes 1.500 persones, segons la delegació del govern espanyol a Madrid.

La policia va carregar cap a les 11 de la nit, quan alguns manifestants van començar a colpejar i tombar les tanques desplegades per protegir la seu del PSOE.

Uns agents custodien dues persones detingudes aquest dissabte (EFE / Lluís Lozano)

En total, es van fer sis detencions. Tres dels detinguts han estat acusats d'atemptat contra agent de l'autoritat, resistència i desobediència i també d'amenaces. Dos més han estat acusats de desordres públics i atemptat contra agent de l'autoritat; i el sisè, de desordres públics.

Les protestes al carrer Ferraz van començar el divendres 3 de novembre. Aquell dia ja hi va haver un detingut.

La majoria dels dies han reunit un miler llarg de persones. Alguna nit, 4.000 o 6.000. La més multitudinària, amb unes 8.000 persones, va ser el dijous 9. Hi va haver llançament de pirotècnia, ampolles de vidre i altres objectes contundents contra la policia, que va fer diverses càrregues. També exhibició de simbologia franquista. Es van fer 24 detencions.

ARXIVAT A:
Extrema dretaPSOEPedro SánchezAmnistia
Anar al contingut