Un cordó policial ha impedit arribar fins davant de la seu del PSOE (Europa Press/Fernando Sánchez)

Un detingut en una protesta contra Sánchez i l'amnistia davant la seu del PSOE a Madrid

Centenars de persones s'han concentrat al carrer Ferraz contra la llei d'amnistia i el president del govern espanyol en funcions

RedaccióActualitzat

El lema oficial de la manifestació era "No a l'amnistia", però en un cartell ben gran a la capçalera s'hi podia llegir "Pedro Sánchez a la presó".

El president del govern espanyol en funcions i el PSOE han estat objecte d'una protesta al carrer Ferraz de Madrid, on hi ha la seu del partit, convocada a través de les xarxes socials i que ha tingut el suport d'entitats com Dolça Catalunya.

També de dirigents de Vox, com el vicepresident de Castella i Lleó, Juan García-Gallardo, i la portaveu de la formació d'extrema dreta en el Congrés dels Diputats, Pepa Millán.

La intenció era fer-la just davant del PSOE, però la policia ha desplegat agents de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP), antidisturbis, que han acordonat la zona, i la protesta s'ha fet uns metres més avall.

La convocatòria a través de les xarxes socials ha reunit un miler de persones (Europa Press/Fernando Sánchez)

Hi han participat un miler de persones, segons fonts de la delegació del govern espanyol a Madrid, una de les quals ha estat detinguda després d'intentat saltar-se el cordó policial. En ser aturada pels agents, s'ha negat a identificar-se fins a tres vegades, cosa que ha dut a la seva detenció.

La protesta ha començat cap a les set de la tarda i ha acabat passades les nou del vespre.

A banda de Sánchez, el disgust dels manifestants amb la llei d'amnistia i els acords del PSOE amb ERC també s'ha traduït en crits com "Puigdemont a la presó" i altres, també coneguts, a favor de la unitat d'Espanya, com "Espanya és una i no 51" o "Que no ens enganyin, Catalunya és Espanya". En una altra es podia llegir: "Espanya està farta d'agenollar-se".

Alguns manifestants duien cassoles, que han fet picar, i s'han vist força banderes espanyoles i alguna senyera. 

ARXIVAT A:
ERCInvestiduraPSOECarles PuigdemontPedro Sánchez
Anar al contingut