Pla obert on es pot veure una pancarta dels presos polítics i una altra de defensa del Museu de Lleida a la concentració de la plaça Paeria, el 4 de…
Pla obert on es pot veure una pancarta dels presos polítics i una altra de defensa del Museu de Lleida a la concentració de la plaça Paeria, el 4 de desembre de 2017. (Horitzontal)

La plaça Paeria de Lleida s'omple de persones que reivindiquen la llibertat dels Jordis, Junqueras i Forn

ACN Lleida.-La plaça de la Paeria de Lleida s'ha tornat a omplir de gom a gom aquest dilluns al vespre per reclamar la llibertat dels presos polítics que encara són a la presó; els líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i el vicepresident i el conseller cessats pel 155, Oriol Junqueras i Joaquim Forn. La protesta també s'ha aprofitat per reclamar que les 44 peces d'art de Sixena que hi ha al Museu de Lleida no es traslladin a l'Aragó tal com ha reclamat el jutge del jutjat número 1 d'Osca a través d'una providència que fixa l'11 de desembre com a data límit. Durant l'acte s'han cantat cançons adaptades amb lletres noves a la realitat del moment com la 'Presó de Lleida', 'El submarí groc, o 'El Rabadà' que s'ha passat a dir 'Cap a Brussel·les'. A més a més, durant la concentració s'han sentit consignes a favor de la llibertat dels presos polítics i en contra de la justícia espanyola i a favor de la República.

La coordinadora de l'ANC a Lleida, Rosa Borrell, ha dit que serà la darrera concentració que convoca l'entitat per l'inici de la campanya electoral però ha animat a la gent a assistir cada dilluns a la plaça a cantar nadales reivindicatives ''a títol personal''. Borrell ha mostrat satisfacció per l'alliberament de sis consellers però a la vegada indignació pel manteniment de la presó preventiva per a Sànchez, Cuixart, Junqueras i Forn. Així mateix, la coordinadora de l'ANC ha animat a la societat civil lleidatana a defensar la col·lecció d'art del Museu de Lleida i ha instat a l'alcalde Àngel Ros a que també porti fins al final aquesta defensa de l'art.

Anar al contingut