Barcelona

La nova Vueling s'enlairarà el juny després fusionar-se amb Clickair

La nova Vueling, producte de la fusió amb Clickair, començarà a operar el juny que ve. S'eliminaran 19 rutes i se suprimiran avions i alguns llocs de treball. Malgrat que l'accionista principal serà Iberia, la companyia no té intenció de suprimir la ruta Barcelona-Madrid, ja que assegura que és molt rendible.

Actualitzat
El president de Vueling, Josep Piqué, que també ho serà de la nova aerolínia, ha explicat aquest dijous que faran 39 vols, 23 internacionals i la resta nacionals, tindran una flota d'entre 30 i 35 avions, i una plantilla "similar" a la suma de les dues actuals companyies, encara que caldrà realitzar un ajust "no traumàtic" de la plantilla.

La nova Vueling transportarà 11 milions de passatgers el 2010, un any en el qual es preveu facturar 800 milions d'euros i obtenir un Ebit -beneficis abans d'impostos i interessos- d'uns 50 milions d'euros.

La Comissió Europea va donar el vistiplau de la fusió divendres passat però encara falta l'autorització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Piqué, però, confia que l'operació estarà resolta el juny perquè la nova Vueling pugui començar a operar.
Anar al contingut