Washington

La NASA confirma que hi ha aigua a Mart

Hi ha aigua a Mart. Les proves de laboratori desenvolupades al vehicle explorador "Phoenix", de la NASA, han confirmat l'existència d'aigua al planeta roig. En un comunicat, l'agència espacial nord-americana ha informat que, dimecres, el braç robòtic de la sonda "Phoenix" va agafar una mostra de terra marciana i la va dipositar en un instrument que identifica els vapors d'aigua. "Tenim proves que hi havia gel gràcies a l'exploració de la 'Mars Odissey' i la 'Phoenix', però és la primera vegada que es toca i tasta l'aigua de Mart", ha afirmat William Boyton, un científic de la Universitat d'Arizona que participa en el projecte.

Actualitzat
La NASA ha fet un dels anuncis més esperats de la seva història: hi ha aigua a Mart. La responsable de la troballa ha estat la sonda exploradora "Phoenix", que dimecres va poder tocar, agafar i analitzar gel de la superfície del planeta vermell i comprovar que era aigua. Aquesta descoberta obre les portes a investigar la possibilitat de vida a Mart.

Fa unes setmanes, les observacions de la sonda "Mars Odyssey" i de la mateixa "Phoenix" apuntaven en aquesta direcció, però ara, per primera vegada, s'ha pogut provar l'existència d'aigua a Mart. La NASA investigarà si aquesta aigua va fer habitable en algun moment el planeta. Per això ha ampliat la missió fins a finals de setembre.
Anar al contingut