La meitat dels adolescents de 12 a 15 anys comencen el curs totalment vacunats

Pel que fa als de 16 a 19, dos de cada tres ja han rebut les dues dosis de la vacuna contra la Covid

Actualitzat

La meitat dels adolescents de 12 a 15 anys comencen dilluns el nou curs escolar amb la pauta completa de la vacunació anti-Covid i dos de cada tres dels joves d'entre 16 als 19 anys estan immunitzats amb la vacuna, segons les dades del Departament de Salut.

Si mirem el conjunt de la població, Catalunya ha superat el 70% de persones amb la pauta completa. Si agafem la franja a partir dels 12 anys, que és l'edat en què es comencen a administrar les vacunes, són més d'un 78% de vacunats.

És el tercer curs marcat per la pandèmia, amb més d'un milió i mig d'alumnes que tornen a classe, i la principal diferència respecte al curs passat és que l'alumnat vacunat amb pauta completa no haurà de fer quarantena en el cas que sigui contacte estret d'un positiu.

La vacunació contra la Covid es va obrir als joves d'entre 12 i 15 anys a partir del 4 d'agost. Es pot demanar la cita prèvia a través de la pàgina del Departament de Salut i cal tenir en compte que han d'anar acompanyats d'un progenitor o tutor legal.

Aquesta mesura ha de permetre millorar el funcionament dels centres educatius de secundària, batxillerat i formació professional. Dimarts el govern aprovarà el decret que permetrà als instituts saber quins alumnes estan vacunats.

A més, el Departament de Salut es planteja vacunar als instituts, sobretot als barris i zones on hi ha una taxa de vacunació més baixa, segons va explicar la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.


Vacunar els nens

La farmacèutica alemanya BioNTech, responsable de la vacuna conjunta amb la nord-americana Pfizer, ha anunciat que compta poder administrar el seu preparat també a menors d'entre 5 i 11 anys en qüestió d'un mes. Seria la mateixa vacuna, però amb una dosificació menor.

El laboratori ha fet un estudi que presentarà a les autoritats les pròximes setmanes i demanarà l'autorització de la vacuna per a aquesta franja d'edat, segons ha anunciat la cofundadora de BioNTech, Özlem Türeci, al setmanari Spiegel.

La vacuna per als menors de 12 anys, que s'estudia amb Pfizer i Moderna, encara l'ha d'aprovar l'Agència Europea de Medicaments.

ARXIVAT A:
VacunesEducació Covid-19Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut