S'obre la vacunació als adolescents d'entre 12 i 15 anys

El govern defensa que cal fer un pas endavant en la vacunació, pensant també en el curs vinent

RedaccióActualitzat

S'obre la vacunació contra la Covid als joves d'entre 12 i 15 anys, que podran demanar cita prèvia a la pàgina del Departament de Salut a partir d'aquest dimecres.

Ho ha anunciat el president, Pere Aragonès, aquest migdia, assegurant que cal fer un pas endavant en un col·lectiu que "ha patit especialment els efectes de la pandèmia, sobretot les restriccions que limitaven l'activitat social".  El president també ha destacat la importància de la seva immunització per al curs vinent.

"Necessitem que s'immunitzi pensant també en el bon funcionament dels centres educatius de secundària, batxillerat i formació professional el curs vinent."

Per poder-se vacunar cal haver complert els 12 anys i els infants hauran d'anar acompanyats dels seus progenitors o tutor legal

El Departament ha detectat els últims dies que hi ha més oferta de dosis que demanda de cites. Això no havia passat mai des de l'inici de la campanya de vacunació contra la Covid. Ho atribueixen a l'inici de les vacances d'estiu, però també a la cinquena onada i l'augment de positius, ja que els nous contagis hauran d'esperar mesos a rebre la punxada i això implica la reprogramació de cites.

És per això que la portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha remarcat que hi ha 80.000 dosis disponibles i ha instat la població no vacunada a demanar hora.

La setmana passada Salut va enviar un milió d'SMS a persones de menys de 40 anys que encara no l'han demanada. Insisteix que la vacuna disminueix el risc de gravetat de la malaltia.

A finals de juny, Salut va prémer l'accelerador davant l'empitjorament de les dades arran de la variant delta i va obrir la vacunació per a totes les persones de més de 16 anys.

El 64,8% de la població catalana està vacunada amb almenys una dosi de la vacuna, mentre que un 58% ja té la pauta completa de la vacunació.

 

La cinquena onada de la pandèmia manté la tendència a la baixa, malgrat que les UCIs continuen sumant pacients. Ara hi ha 589 persones ingressades, molt lluny de les 120 que hi havia ara fa just un mes. Sí que baixen, per això, els hospitalitzats en planta i els nous contagis. Salut avui n'ha notificat prop de 3.500. Hi ha altres indicadors que també s'estabilitzen a la baixa, com ara la velocitat de transmissió del virus i el risc de rebrot. Hi ha hagut 28 defuncions més.

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut