Vacunar als instituts, l'estratègia que es planteja Salut on hi hagi menys immunitzats

Argimon reconeix que els centres massius de vacunació ja no són eficaços i anuncia que se substituiran per punts específics a les zones on queda més gent per immunitzar

Actualitzat

De la vacunació massiva a la immunització "quirúrgica". El Departament de Salut es planteja estratègies comunitàries per augmentar la taxa de vacunació en aquells barris i zones on hi ha una taxa de vacunació més baixa.

Una de les accions que es plantegen és vacunar als instituts, tant als alumnes del centre com a la comunitat que hi ha al voltant, tal com ha explicat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas:

"Si identifiquem una zona on la cobertura sigui especialment baixa, el que farem és plantejar alguna estratègia comunitària centrada en un institut, oberta a la gent de l'institut i a la comunitat d'aquella zona."

"Cadascuna d'aquestes vacunes porta molt més esforç que les que posàvem a l'abril, al maig o al juny", ha explicat Cabezas des d'un punt de vacunació en una plaça de Barcelona:

"És la plaça per on passa la gent, ho fas molt visible, ho fas molt fàcil i d'una manera col·laborativa amb totes les entitats de la zona."

Els centres de vacunació massiva que en els darrers mesos han administrat centenars de milers de dosis ja no són tan eficaços: ara cal una feina més específica per arribar a les capes de població encara no vacunada, segons el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Argimon ha dit que aniran tancant punts massius de vacunació, tot i que en deixaran alguns d'oberts:

"Nosaltres ja portem molt de temps fent estratègies macroquirúrgiques. Els grans punts de vacunació ja no tenen sentit."


Desigualtats per barris

A Catalunya, prop de 6 milions de ciutadans ja tenen almenys la primera dosi, un 73%; amb la pauta completa encara no s'ha arribat al 70%.

Però la taxa va per zones, i a ciutats com Barcelona el desequilibri es fa més evident. A les Corts i la Sagrera és on hi ha més persones immunitzades per la vacuna, se supera el 70%. A l'altre costat de la balança hi ha la Mina i Ciutat Meridiana, on no arriben al 60%, mentre que el Raval Sud està per sota del 50%:

(CCMA)

Aquest estiu hi ha hagut una diferència de més de 30 punts percentuals entre les zones amb més població vacunada i les que menys. Per combatre-ho, punts mòbils d'immunització administraran la monodosi de Janssen en aquells barris on fa més falta.

Aquest setembre, els punts mòbils de vacunació visitaran Ciutat Meridiana, el Raval, la Marina del Port i el Gòtic, després d'haver-ho fet aquesta setmana al Bon Pastor, Baró de Viver, Poble-sec i anteriorment al Raval, Trinitat Vella i Besòs Maresme.

L'acció va dirigida a residents a Barcelona majors de 40 anys, o majors de 18 que pertanyin a grups vulnerables. Per vacunar-se caldrà la targeta sanitària, si es té, o qualsevol altre document d'identificació.

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut