Una infermera vacuna una adolescent
Les vacunes als adolescents han de permetre normalitzar les classes

Els adolescents vacunats no s'hauran de confinar si hi ha un positiu a classe

El protocol a seguir pels adolescents serà el mateix que el dels adults, de manera que si entren en contacte amb un positiu, no hauran de confinar-se si s'han vacunat

RedaccióActualitzat

Els adolescents d'entre 12 i 15 anys poden vacunar-se des del passat 3 d'agost. Des d'aleshores, el 32% d'aquest grup ja ha rebut la primera dosi. 

Amb un de cada tres adolescents d'entre 12 i 15 anys ja vacunats, l'objectiu és que el proper 13 de setembre, el dia que comença el curs escolar, hi hagi el màxim nombre d'alumnes vacunats i que torni la normalitat als centres, tant com sigui possible.

Aquest fet repercutirà positivament en el desenvolupament del curs. Segons Salut, als instituts se seguirà el mateix protocol que amb els adults i l'alumnat que tingui la pauta completa de vacunació no haurà de fer quarantena si hi ha un positiu a l'aula. 

El curs 2020-21, relativament bo 

El curs passat, el 2020-21, va tenir el pic d'incidència a les escoles el 31 d'octubre, durant la segona onada de la pandèmia, quan es va arribar aproximadament a un 5% de grups confinats. Va ser el dia amb més grups de classe en quarantena, 3.504 dels 72.000 grups de tot Catalunya.

La resta, el 95%, fins i tot en aquest moment delicat de la segona onada, va poder seguir fent classe. En total, aquell dia hi havia 81.920 alumnes i 3.896 docents confinats.

En el 80% dels casos, només hi va haver un sol contagi dins el mateix grup; és a dir, que les escoles no van ser amplificadores del virus.


La incidència de la Covid va a la baixa

Aquest divendres el Departament de Salut ha declarat 18 ingressats menys a les Unitats de Cures Intensives (UCI) en les darreres 24 hores, i s'ha abaixat el total a 541, mentre que els hospitalitzats per Covid també baixen i ara són 1.710 (-80).

L'Rt es manté a 0,76 mentre que el risc de rebrot disminueix 29 punts, fins als 357. No s'ha notificat cap mort nova i el total de defuncions des de l'inici de la pandèmia és de 22.980. El 9,32% de les proves que s'han fet la darrera setmana han donat positiu.

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
Anar al contingut