Els veterinaris creuen que tenia una dieta inadequada, i té un greu dèficit de vitamines i minerals (Reuters / Stelios Misinas)

La lluita per salvar una cria de tigre blanc que algú va llençar en un contenidor a Grècia

Al cadell, que té tres mesos i els ossos extremadament fràgils, el van trobar abandonat davant d'un zoològic

Redacció / ReutersActualitzat

Veterinaris grecs lluiten des de fa dues setmanes per intentar salvar un cadell de tigre blanc que van trobar abandonat en un contenidor d'escombraries a l'aparcament del zoològic d'Àtica, prop d'Atenes, i que es creu que va ser víctima del comerç il·legal d'animals salvatges.

El cadell té tres mesos i el va trobar el 28 de febrer un treballador del servei de neteja, que va avisar el propietari del zoològic.

"És la primera vegada que deixen un animal així fora del nostre zoo", ha explicat el fundador de l'equipament, Jean-Jacques Lesueur. "Hem tingut casos d'animals abandonats, però normalment es tracta de mascotes: gossets, gatets, tortugues... però un tigre? Mai."

El vídeo de la càmera de seguretat del zoo mostra un vehicle conduint cap als contenidors la nit anterior a la troballa. Les autoritats estan intentant rastrejar la matrícula, ha explicat Lesueur a l'agència Reuters.

Els responsables del zoo consideren que el cadell va ser víctima del tràfic d'animals (Reuters / Stelios Misinas)

Prima, deshidratada i en estat greu

"Quan vaig veure el cadell per primera vegada no em podia creure el que tenia al davant, sincerament, no em podia creure que un animal estigués en aquell estat", lamenta el veterinari del zoo, Noi Psroudaki.

"Probablement la van alimentar amb una dieta inadequada i té un greu dèficit de vitamines i minerals; això fa que tingui uns ossos extremadament fràgils", assegura. Les radiografies també han mostrat que té una agulla metàl·lica a una de les potes posteriors.

El cadell el va trobar un treballador de la neteja a l'aparcament del zoològic (Reuters / Stelios Misinas)

Lesueur ha explicat que, si el tigre sobreviu, s'haurà de traslladar a un santuari, perquè el zoo no té cap altre animal d'aquest tipus. De fet, diverses organitzacions internacionals de benestar animal ja s'han posat en contacte amb els responsables de l'equipament per oferir-los ajuda.

La responsable de gats del zoo, Andrea Cerny, ha explicat que, per la mida, la dieta i l'agressivitat, els tigres són difícils de cuidar:

"Un tigre no pot ser una mascota, de cap de les maneres. És un animal molt perillós, amb un instint de matar molt gran. La majoria d'aquests tigres que s'utilitzen com a mascotes acaben sent abandonats o assassinats."


Un negoci milionari

El comerç de vida salvatge a Europa suposa un negoci de mil milions d'euros, segons Europol. L'Àsia i l'Àfrica són l'origen més comú dels animals exòtics que es venen a compradors europeus.

Si el tigre sobreviu, el traslladaran a un santuari de fauna salvatge (Reuters / Stelios Misinas)

"Sabem que a Grècia hi entren il·legalment serps o tigres com aquest, no és la primera vegada que n'hi entra un", ha explicat Maria Ganoti, cap de l'associació grega de rescat de fauna salvatge Anima, que altres vegades s'ha ocupat d'animals salvatges abandonats, com serps i cocodrils.

"Solen entrar per Turquia o Xipre, però Grècia s'ha començat a convertir en una porta d'entrada per a la resta d'Europa", assegura.

ARXIVAT A:
Maltractament animalGrècia
Anar al contingut