La lluita contra els transgènics centra la celebració de la Fira de la Terra

Per una Catalunya lliure de transgènics. Aquest és l'objectiu de la Iniciativa Legislativa Popular contra els Transgènics engegada per la plataforma "Som el que sembrem", i que durant aquest cap de setmana es dóna a conéixer en el marc de la Fira per la Terra, que se celebra al Parc de la Ciutadella i que enguany arriba a la seva tretzena edició. Per poder presentar una llei i que aquesta sigui admesa al Parlament cal recollir 50.000 firmes. De moment, ja en tenen més de la meitat.

Actualitzat

A banda de la prohibició de conreus transgènics a Catalunya, els promotors de la iniciativa volen també que s'obligui a etiquetar exhaustivament els productes que en contenen, i la investigació dels efectes en el cos humà i la natura.

Més de cent regions europees s'han declarat ja lliures de transgènics, i alguns països, com França o Romania, ja els han prohibit. A l'Estat espanyol, Astúries o el País Basc són algunes de les comunitats autònomes que s'han declarat lliures de transgènics.

L'únic cultiu transgènic a Catalunya és el blat de moro, que la plataforma denuncia que ja ocupa el 60% dels cultius. "Som el que sembrem" denuncia que ja no queda ni un camp de blat de moro ecològic a Catalunya perquè la proximitat amb els transgènics els han contaminat.

El portaveu de la plataforma, Josep Pàmies, ha denunciat que al nostre país "tot és transgènic, bé sigui per sembra o per contaminació", i ha assegurat que a Catalunya hi ha tant cultiu transgènic com a tots els països de la Unió Europea junts.

Anar al contingut