Kiel, Alemanya

La justícia alemanya raona la decisió sobre Puigdemont: no hi va haver alta traïció

El tribunal i la fiscalia de Schleswig-Holstein detallen a la premsa els motius de la decisió

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Schleswig-Holstein no s'ha limitat a publicar la interlocutòria que rebutja l'extradició de Carles Puigdemont per rebel·lió: també ho ha explicat a la premsa.

Ho ha fet la jutge Frauke Holmer, una dels tres membres del tribunal i també la portaveu. Davant les càmeres de televisió, Holmer ha assegurat que no es va arribar a cap situació d'alta traïció, i que Puigdemont no és un "líder espiritual" que hagi liderat actes violents:

"L'extradició per càrrecs de rebel·lió no es va tenir en compte perquè això ha d'implicar un cert comportament, també punible a Alemanya, que ha de comportar l'alta traïció i el trencament de la pau social. I el tribunal ha conclòs que Puigdemont no va cometre cap d'aquests dos delictes."

 

També la fiscalia de Schleswig-Hostein ho ha explicat a la premsa. La seva portaveu, Wiebke Hoffelner, ha fet seva l'argumentació del tribunal i ha insistit que només extradiran Puigdemont per ser jutjat per malversació:

"L'extradició només és possible per motius de malversació de fons públics. Esperem que les autoritats espanyoles només procedeixin a actuar sobre aquests càrrecs."

 

El que ha deixat clar la justícia alemanya és que correspon a les autoritats espanyoles jutjar si Carles Puigdemont va cometre el delicte de malversació en el finançament del referèndum.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut