Tribunal de Schleswig-Holstein
Tribunal de Schleswig-Holstein

Quins són els escenaris judicials que s'obren ara per a Puigdemont?

La defensa de Puigdemont té 30 dies per recórrer al Tribunal Constitucional alemany

David MelgarejoActualitzat

Alemanya decideix sobre Puigdemont i, alhora, posa damunt la taula nous escenaris.

El primer, que l'entrega es retardi encara unes setmanes. La defensa té 30 dies per presentar recurs al Constitucional alemany. Ho ha de fer un cop la fiscalia demani que es faci efectiva l'entrega. Procés que ens situa a mitjans d'agost, com a molt aviat.

L'escenari al Suprem es perfila encara més interessant. Alemanya no reconeix la rebel·lió en l'1 d'octubre, i, per la defensa dels processats per aquest delicte a Espanya, encara es qüestionen més les decisions preses fins ara al Suprem. Ni la presó preventiva ni la suspensió de càrrecs. L'advocat de Sànchez, Rull i Turull. Jordi Pina explica que la decisió del tribunal alemany no els perjudica.

"Evidentment, per l'aplicació del 384 bis i per una possible situació de llibertat, perjudicar-nos no ens perjudica."


Al Suprem, després de la decisió hi ha hagut silenci. Valoren la decisió alemanya, perquè no els aplana el camí.

La rebel·lió violenta de la qual diuen tenir prou indicis no existiria sota la lupa dels jutges alemanys. I sí, en canvi, una malversació que els informes policials de la causa no han estat capaços d'acreditar fins ara.

Si es demostrés en el judici, Puigdemont podria complir una pena de cinc anys, en el pitjor dels casos. Mentre que altres membres del seu govern, que estan per sota, afronten una pena per rebel·lió de fins a 30 anys de presó.

Apunt important de la llei d'extradició, en el seu article 21.2. Si Puigdemont acaba condemnat, en aquest cas per malversació, en el moment d'haver complert la pena imposada tindria 45 dies per sortir de l'estat espanyol. Si no, el Suprem tindria via lliure per obrir-li un altre procés: el de rebel·lió, que, de moment, en el cas de Puigdemont, han de guardar ara en un calaix.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontJudicialRebel·lióMalversació
Anar al contingut