Jenín

La Jihad Islàmica crida a trencar la treva amb Israel fins que no s'inclogui Cisjordània dins l'alto el foc

La Jihad Islàmica a Jenin ha demanat a les faccions armades palestines que rebutgin l'alto el foc amb Israel, que va entrar ahir en vigor, i que reprenguin els seus atacs fins que no s'inclogui Cisjordània dins la treva. L'exèrcit israelià, per la seva banda, ha mort en les últimes hores dues persones a Cisjordània.

Actualitzat
El dirigent local de la Jihad Islàmica a Jenin, el xeic Mohamed Saadi, ha indicat que l'alto el foc ha de ser interromput fins que no s'hi inclogui Cisjordània, ja que la situació permet a Israel continuar amb les seves operacions militars contra les milícies armades en aquest territori palestí.

Efectius de l'exèrcit israelià han mort, aquesta matinada a Cisjordània, Abdel Razek Naser, el cap dels Comitès Populars de la Resistència, i una dona, identificada com a Fatma Nazal, que aparentment intentava socórrer-lo després d'haver estat abatut pels trets de les forces israelianes. Així mateix, almenys quinze palestins buscats per Israel han estat arrestats per l'exèrcit d'aquell país en diferents punts de Cisjordània durant les últimes hores.

El portaveu dels Comitès Populars, Abu Muyahed, ha qualificat de "greus violacions" les morts dels dos residents a Jenin i ha advertit que "no passaran sense ser castigades".

Per la seva banda, Saadi ha asseverat que la Jihad Islàmica "llançarà un atac suïcida dins les profundidats d'Israel. I, en aquest cas -ha dit-, la Jihad Islàmica no n'haurà de ser responsabilitzada".

Diumenge, un altre dirigent de la Jihad Islàmica va dir que Israel està intentant provocar el final de la treva de forma deliberada atacant els membres del grup palestí. "Aquest acord dóna a l'enemic llibertat per actuar, assassinar i arrestar a Cisjordània, i aquesta diferenciació dels territoris palestins -Gaza i Cisjordània- tindrà conseqüències polítiques perilloses, ja que serveix de base per a un estat palestí temporal a Gaza, tal com Israel i els seus aliats desitgen", va declarar el líder islàmic.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut