Pròxim Orient

Israel mata un milicià palestí i una dona al nord de Cisjordània hores després de l'inici de l'alto el foc a la zona

La treva pactada per israelians i palestins penja d'un fil. I és que des que s'ha decretat l'alto el foc a la zona s'han registrat diversos episodis de violència. El més recent, en les últimes hores, quan l'exèrcit israelià ha mort un milicià palestí i una dona al nord de Cisjordània. Les forces hebrees, segons han dit, han respost d'aquesta manera als sis coets que aquest diumenge es van llançar des de territoris palestins contra el sud d'Israel, quan la suposada treva ja havia començat.

Actualitzat

El milicià palestí Abdel Razek Nasse, que tenia 25 anys i era cap local d'un comitè de resistència popular, ha mort en un tiroteig contra soldats israelians a la localitat de Kabatiyeh. La dona, de 50 anys, ha perdut la vida quan anava ajudar el milicià i ha rebut l'impacte de diversos trets.

Aquest incident arriba hores després de l'alto el foc anunciat a la franja de Gaza dissabte entre l'Autoritat Nacional Palestina i Israel. Els grups militants palestins havien advertit que la treva podria trencar-se si Israel no frena les seves operacions també a Cisjordània. "Farem tot el que puguem per protegir els ciutadans d'Israel i, per tant, aquestes accions signifiquen prevenir els atacs contra els israelians", ha declarat el ministre de Defensa israelià, Amir Peretz.

Per la seva part, un portaveu de l'exèrcit israelià ha explicat que uns soldats que patrullen a Qabatiya han obert foc en diverses ocasions contra milicians palestins.

El llançament de coets Qassam cap a la localitat israeliana de Sderot poques hores després de l'inicia de la treva van ser la primera violació de l'alto el foc. En total, se'n van llançar sis, que no van provocar danys materials.

El president de l'ANP, Abu Mazen, va ordenar aquest diumenge el desplegament de les forces de seguretat al nord de la franja de Gaza per assegurar el compliment de l'alto el foc, mentre que el primer ministre israelià, Ehud Olmert, va prometre tenir paciència.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut