Felip VI i Pedro Sánchez conversen amb Pere Aragonès al sopar del MWC (EFE/ Quique García)
Felip VI i Pedro Sánchez conversen amb Pere Aragonès al sopar del MWC (EFE/ Quique García)
Barcelona

La invasió d'Ucraïna centra els discursos al sopar d'inauguració del Mobile

Els representants institucionals presents a l'acte expressen la seva solidaritat amb el govern i el poble ucraïnès i Colau ofereix Barcelona com a ciutat d'acollida

RedaccióActualitzat

La situació a Ucraïna ha estat ben present en el sopar d'inauguració del Mobile World Congress, que es fa aquesta nit a la Sala Oval del MNAC, a Montjuïc. Un acte en què han compartit taula el president Pere Aragonès i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Felip VI.

Sánchez, que aquest diumenge ha parlat amb el president ucraïnès Volodímir Zelenski, ha qualificat Vladímir Putin de "sàtrapa" i ha assegurat que les sancions contra Rússia continuaran fins que marxi d'Ucraïna.

Aragonès i Colau han evitat saludar Felip VI en el tradicional besamans a l'entrada del MNAC, tot i que sí que ho han fet després en el còctel posterior, ja sense càmeres.

La invasió d'Ucraïna ha centrat els discursos aquesta nit. Pere Aragonès ha dit que "s'ha de protegir la independència d'Ucraïna i el seu poble" i ha dit Catalunya "està amb ells i amb tots els socis europeus". Ada Colau ha demanat a Pedro Sánchez que tingui en compte Barcelona com a "ciutat d'acollida per als milions de persones que es poden veure afectades per la invasió".

Felip VI ha expressat la solidaritat de la Corona amb el poble i les autoritats ucraïneses i ha reafirmat "el compromís amb la sobirania i la integritat territorial del país". Ha dit que Espanya treballarà amb els seus aliats "per restablir la pau tan aviat com sigui possible".
 

El MWC recupera la normalitat prepandèmia

S'ha dit que l'edició d'aquest 2022 és la de l'inici del retorn a la normalitat del Mobile World Congress. Els discursos d'inauguració han celebrat el retorn a la plena presencialitat del congrés i el desig que això sigui un símptoma que s'està deixant la pandèmia enrere.

El Mobile ocupa aquest any tot l'espai del recinte de la Fira de Gran Via. Set pavellons on, a partir d'aquest dilluns, hi haurà 1.500 expositors i on s'espera rebre fins a 60.000 visitants.

Aquestes són les dades del Mobile World Congress 2022:



 

 

ARXIVAT A:
Mobile World Congress
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut