Esquiadors en una de les pistes de Leysin obertes gràcies a la neu artificial

La inusual imatge dels Alps suïssos sense neu: així estan ara comparat amb fa un any

El 2022 ha estat l'any més càlid al país des que hi ha registres i ha deixat un paisatge inèdit a l'hivern, amb les muntanyes sense neu i moltes pistes d'esquí tancades

Com està passant a tot Europa, la crisi climàtica també ha canviat el paisatge dels Alps suïssos, normalment blancs a l'hivern. De fet, el 2022 ha estat l'any més càlid al país des dels primers registres que hi ha, que són del 1864.

En aquestes imatges enviades pel satèl·lit Copernicus es pot comparar Schwarzsee, als Alps suïssos, aquest desembre i com es veia des de l'aire fa un any, amb les muntanyes nevades:

 

La falta de neu s'està notant també a les estacions d'esquí. La meitat de les pistes, dels més de 6 mil quilòmetres esquiables, estan tancades i les que han obert ho fan amb neu artificial.

Els empresaris de la zona s'ho miren amb preocupació però encara confien que la neu arribi aquest gener a temps per no perdre la temporada, com explica Armon Cantieni, operador dels telefèrics a Leysin:

"Hem de dir que estem preocupats, però la situació d'aquest any és excepcional. Hem baixat l'ús dels telefèrics al voltant d'un 35-40% si ho comparem amb l'any passat, que va ser un molt bon any."

Leysin, als Alps suïssos, sense neu (Reuters / Denis Balibouse)

També els amants d'aquest esport d'hivern confessen que els entristeix veure com n'és d'evident l'efecte de la crisi climàtica en aquest entorn, com relata Sophie Ruchet, resident a Vaud en aquest vídeo:

"Em trenca el cor veure tan poca neu. Vam fer una reflexió: encara val la pena portar els nostres fills a les pistes?"

 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaSuïssa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut