La Intersindical-CSC ajorna una setmana la vaga convocada per a l'11 d'octubre
Imatge d'arxiu d'una manifestació convocada per la Intersindical (ACN)

La Intersindical-CSC ajorna una setmana la vaga convocada per a l'11 d'octubre

La mobilització coincideix amb el moment en què s'espera la sentència del judici del procés

RedacccióActualitzat

Els sindicats Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han ajornat una setmana la vaga prevista per a aquest divendres, dia 11 d'octubre. Han desconvocat la protesta del dia 11 i han registrat un nou preavís per al divendres 18, segons ha confirmat el Departament de Treball.

Argumenten que els cal més temps per preparar l'aturada de 24 hores.

La nova vaga convocada coincideix amb els dies en què es podria conèixer la sentència al judici de l'1-O i les posteriors mobilitzacions que s'estan preparant des de diversos sectors de la societat catalana. Tot i que el Suprem no n'ha concretat la data, la sentència s'espera entre dijous i dilluns que ve.

Formalment, l'aturada es convoca per motius laborals, en el marc del procés electoral obert amb les eleccions del 10 de novembre. Com ja va passar amb la vaga del 21 de febrer, els motius que s'al·leguen són reclamar la derogació de la reforma laboral, un salari mínim de 1.200 euros o recursos suficients per a la Inspecció de Treball.

També reclamen igualtat de gènere en el món del treball i la recuperació del poder adquisitiu dels salaris i les pensions. A més, recorden que estan compromesos amb els drets nacionals, que consideren que afecten també la situació laboral.

Sense el suport dels altres sindicats

CCOO i UGT s'han desmarcat de la convocatòria.

El secretari general d'UGT, Camil Ros, ha explicat que el sindicat deixarà que cada afiliat decideixi segons les seves "conviccions personals i polítiques" si vol secundar la vaga:

"Aportem més fent un exercici de pluralitat que de blanc o negre i quines són les mobilitzacions bones i quines són les dolentes. Els nostres posicionaments aniran en aquest camí."

Les patronals Foment del Treball, Pimec i Cecot també han mostrat la seva oposició a la protesta.

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut