Els guàrdies civils Ezequiel Romero i Jesús García, aquest dimecres a Huelva a la roda de premsa sobre el cas de Laura Luelmo (EFE)
Els guàrdies civils Ezequiel Romero i Jesús García, aquest dimecres a Huelva a la roda de premsa sobre el cas de Laura Luelmo (EFE)

La Guàrdia Civil reconstrueix les últimes hores de Laura Luelmo abans de morir

La investigació situa la mort la mateixa nit de la desaparició, mentre que l'autòpsia va fixar-la 2 o 3 dies després

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha explicat aquest dimecres els resultats de les seves investigacions sobre el cas de la mort de Laura Luelmo a El Campillo, a Huelva, a mans del seu homicida o assassí confés, Bernardo Montoya.

Segons han explicat el coronel de la Guàrdia Civil a Huelva Ezequiel Romero i el tinent coronel de l'UCO Jesús García, la jove no havia sortit a córrer pels voltants del poble, com s'havia dit, sinó que havia anat a comprar al supermercat.


La va segrestar al carrer

La Laura hauria trobat Montoya al carrer, aquest li hauria explicat on podia trobar l'establiment, i quan ella tornava a casa amb la compra, l'hauria agafada i ficada a casa d'ell.

Allà l'hauria lligada, ella hauria aconseguit deslligar-se i donar-li un cop molt fort a les costelles, i ell li hauria donat el cop al cap que va acabar provocant-li la mort. Aquest cop podria haver estat producte d'una caiguda a terra.

Després Montoya l'hauria ficada al maleter del seu cotxe i l'hauria portat al lloc on la van trobar. Segons ha explicat Romero, allà l'hauria agredida sexualment i l'hauria deixat abandonada:

"La nostra hipòtesi, tal com anem comprovant cada cosa, és que la Laura va ser a casa d'ell. Hi va ser poc temps, perquè també hem comprovat que va haver-hi gent que va veure poc després el cotxe d'ell amb el maleter obert, amb la qual cosa ell devia ficar-la al maleter i portar-la al lloc on la van trobar."

"Vam comprovar que el seu telèfon mòbil sí que va tornar una altra vegada a El Campillo, i que allà, quan el trenca, és quan en tenim l'últim senyal."

 

 

La mateixa nit, o 2 o 3 dies després?

La principal discrepància és sobre quan va morir la jove: segons l'autòpsia provisional, feta pública dimarts de la setmana passada, hauria mort 2 o 3 dies després de la seva desaparició.

Però Jesús García, tinent coronel de l'UCO, creu que va morir la mateixa nit del dimecres 12 de desembre, el dia que va desaparèixer:

"Crec que sí. Crec que sí pel lloc on apareix, per la posició del cadàver, és el més probable. Però malgrat això els dic que les dades de l'autòpsia definitiva encara no les tenim i serà el forense el que haurà d'afinar una mica més."

 

Un "sospitós amb majúscules"

La desaparició es va denunciar el dijous, i el divendres la Guàrdia Civil va començar a buscar-la. Els periodistes han preguntat per què no van detenir Bernardo Montoya llavors.

Segons ha explicat García, des del primer moment Montoya va ser un "sospitós amb majúscules", i el van començar a seguir, però no tenien proves contra ell, a part dels seus antecedents i de la proximitat a la víctima:

"Això no suposa cap càrrega de prova contra ell en una desaparició, i quan apareix el cadàver tampoc en un homicidi. Podríem haver fet un registre voluntari? Es podria haver fet, però no hauríem trobat res. Però i si l'hagués tingut retinguda en un altre lloc? Que nosaltres focalitzéssim la nostra atenció sobre aquesta persona la podria haver posat en perill?"

García ha ironitzat que plantejar aquestes preguntes a posteriori és com preguntar-se per què "no hem comprat tots el dècim de la grossa de Nadal". També ha explicat que van detenir Montoya quan va abandonar el cotxe i va intentar fugir caminant pel bosc.

També ha explicat que el divendres dia 14 el detingut va anar al CAP del poble de Cortegana, a uns 45 quilòmetres al nord d'El Campillo, per tractar-se el cop a les costelles que creuen que li va donar la Laura.

ARXIVAT A:
PolicialAgressió sexualViolència masclista
Anar al contingut