Joves de l'institut de Zalamea la Real col·loquen cartells de repulsa per l'assassinat de la professora (EFE)
Joves de l'institut de Zalamea la Real col·loquen cartells de repulsa per l'assassinat de la professora (EFE)
Valverde del Camino

El detingut per la mort de Laura Luelmo confessa que la va assassinar

L'assassí de la professora la va tenir segrestada dos dies abans de matar-la i va abandonar el cos en una zona boscosa

RedaccióActualitzat

El detingut per l'assassinat de la professora Laura Luelmo en un poble de Huelva ha confessat el crim, segons fonts de la investigació. Després d'un interrogatori en presència del seu advocat, Bernardo Montoya ha reconegut que havia matat la jove, de 26 anys, de Zamora. El detingut continua en dependències de la Guàrdia Civil de Huelva.

L'assassí de Laura Luelmo la va tenir segrestada dos dies abans de matar-la i va abandonar el cadàver en una zona boscosa, Zalamea la Real, a quatre quilòmetres d'on vivia, a El Campillo. Això es desprèn dels resultats de l'autòpsia, que es van fer públics aquest dimarts, el mateix dia que van detenir el sospitós. La professora hauria mort d'un cop al cap. També tenia signes de violència al coll.

Bernardo Montoya, de 50 anys, era veí de la víctima i ja havia complert una condemna de 17 anys de presó per la mort d'una altra dona l'any 1995. A més, era multireincident perquè fa dos mesos havia sortit de la presó per una condemna de dos anys per robatoris amb força.

La víctima, que feia de professora substituta en un institut de Nerva, havia expressat al seu promès que se sentia intimidada per l'actitud del seu veí. De fet, el detingut es va convertir en el principal sospitós quan va fugir del poble després que s'intensifiqués la recerca de la noia.


Montoya va tenir greus ferides en una persecució policial el 1990


El presumpte assassí de Laura Luelmo va tenir un greu accident amb el cotxe quan fugia de la policia fa 28 anys. Segons fonts de la investigació, una patrulla de la Policia Local de Minas de Riotinto el va voler aturar, però va arrencar el vehicle i va fugir en direcció a El Campillo, a cinc  quilòmetres de distància. La persecució a tota velocitat va acabar amb el cotxe de Bernardo Montoya estimbat contra les primeres cases d'El Campillo, després de fer una volta de campana. La policia va trobar dins del vehicle diverses dosis d'heroïna llestes per vendre.

Montoya es va recuperar de les ferides i no va tenir cap pena de presó per aquests fets. La seva primera condemna greu li va arribar el 1995 per l'assassinat de Cecilia Fernández Díaz, una veïna de Cortegana, de 81 anys. La va matar a punyalades perquè, segons fonts policials, aquesta dona volia declarar contra ell en un judici.

 

La casa on vivia Laura Luelmo, molt a prop del seu presumpte assassí (EFE)


Sánchez anuncia mesures per reforçar la seguretat de les dones


Aquest dimecres, Pedro Sánchez ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà mesures "per reforçar la seguretat de les dones" després de l'assassinat de Laura Luelmo. El president espanyol ho ha dit en el debat setmanal al Congrés amb el líder del PP, Pablo Casado, que li ha exigit no derogar la presó permanent revisable perquè és la "millor fórmula per evitar" la reincidència i fer que "els assassins i violadors siguin a la presó".

Sánchez ha respost que la presó permanent revisable està "en vigor" i, tot i això, "no ha evitat desgraciadament aquest cruel assassinat". Ha indicat que la posició del seu govern serà no derogar aquesta mesura fins que no se sàpiga la posició del Tribunal Constitucional i ha avançat que el Consell de Ministres plantejarà mesures de millora per a la seguretat de les dones en defensa de les seves llibertats.

 

ARXIVAT A:
PolicialAndalusiaGuàrdia Civil
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut