Barcelona

La Generalitat sotmetrà a consulta alguns aspectes del Pla Bolonya

Primer pas per tancar l'esquerda que ha obert el Pla Bolonya entre els estudiants universitaris i el rectorat. La Generalitat ha anunciat que se sotmetran a consultes alguns dels aspectes del pla, que és una de les reivindicacions dels estudiants. Ara, decidiran en assemblea si desconvoquen les tancades que fa un parell de setmanes que protagonitzen, però ja han advertit que encara queda pendent la qüestió dels expedients oberts a un grup d'estudiants per anteriors protestes. I és que reclamen que s'anul·lin.

Actualitzat
Generalitat i rectors obriran amb els estudiants un procés de diàleg per intentar desbloquejar els principals punts en conflicte a l'hora d'aplicar el Pla Bolonya. Després de Nadal i fins a l'estiu es preguntarà l'opinió als estudiants sobre el mateix pla o sobre qüestions que han generat discussió, com el sistema de beques i ajudes o la compatibilització de feina i estudis. Segons la Generalitat, el procés de consulta comportarà una moratòria en alguns aspectes del pla.

La mesura de la Generalitat arriba l'endemà que el Consell Interuniversitari, que aplega el govern, les universitats i altres representants de la comunitat universitària, va acceptar convocar consultes sobre el Pla Bolonya i, si cal, aturar-lo uns mesos. La comissionada per a Universitats, Blanca Palmada, creu que hi podria haver una moratòria del procés fins que s'arribi a acords concrets. 

L'obertura del diàleg s'espera que porti a la fi de les tancades a les facultats de la Universitat de Barcelona i de l'Autònoma. A l'espera del que decideixen en assemblea els estudiants, de moment ho valoren com un primer pas.

Entre les qüestions per resoldre segons els alumnes, hi ha la retirada de la trentena d'expedients oberts contra estudiants de l'Autònoma per les mobilitzacions de la primavera. Una demanda a què ara s'han sumat 150 professors i membres d'aquesta universitat.

Aquests professors es constituiran en plataforma ja que fins ara, diuen, hi ha hagut massa passivitat per part del personal docent.
Anar al contingut