Ernest Maragall, conseller d'Acció Exterior de la Generalitat (ACN)
Ernest Maragall, conseller d'Acció Exterior de la Generalitat (ACN)
Berlín

La Generalitat reobre la delegació de Berlín, la primera després del 155

Els pròxims dies es reobriran les delegacions de Londres, Roma i Ginebra, i la de Brussel·les ha estat l'única que s'ha mantingut oberta els últims mesos

Actualitzat

El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Ernest Maragall, ha reobert aquest dimecres la delegació catalana a Berlín esperant que una "solució política" freni el recurs anunciat pel govern espanyol contra les representacions del govern.

En unes declaracions als mitjans abans de la reobertura de l'oficina de representació a Berlín, Maragall ha lamentat el "vici tribunalístic" i ha subratllat que el govern català es defensarà, però mantindrà a la vegada "la mà estesa".

"Hi ha com una espècie de vici 'tribunalístic' en el govern espanyol, hi ha com un hàbit. Sembla que la seva manera d'entendre el diàleg hagi d'incloure en alguna mesura accions d'intimidació."

"Aquest no és ni el nostre interès ni la nostra actitud. Òbviament ens defensarem però òbviament també continuarem amb la mà estesa per trobar vies d'entesa."

El conseller ha destacat que la Generalitat vol "treballar" i "influir", "ser present en tots els sentits" a Europa per contribuir de forma "activa" en la seva evolució.

Maragall ha valorat la reobertura d'aquestes dependències a Berlín com a part d'un procés de "normalització" i "restitució" de les institucions democràtiques que, ha dit, "lamentablement encara no existeix".

El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat ha ratificat la voluntat del seu govern de reobrir totes les delegacions que van ser eliminades arran l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, a més de crear noves oficines els pròxims mesos.

Darrere de la reobertura d'aquestes delegacions no hi ha un "interès per diferenciar-nos", sinó de "representar-nos com el que som i d'estar presents a escala internacional", ha assegurat Maragall, tant a escala de les institucionals europees com de les Nacions Unides.

El propòsit del govern català és seguir endavant amb aquest pla de reobertura de les delegacions a l'estranger, després que els últims mesos només ha seguit en funcionament la de Brussel·les.

Els pròxims dies s'espera procedir a la reobertura de les oficines a Londres, Roma i Ginebra.

ARXIVAT A:
Article 155Ernest Maragall
Anar al contingut