Els consellers Rull i Jané han presentat les mesures
Els consellers Rull i Jané han presentat les mesures
Barcelona

La Generalitat intensificarà els controls dels autocars per millorar la seguretat

El govern exigirà un distintiu de qualitat de l'autocar i vol que sigui obligatori el sistema Alcolock, que impedeix arrencar el vehicle si detecta símptomes de consum d'alcohol en el conductor

RedaccióActualitzat

El govern ha anunciat una bateria de mesures per millorar la seguretat en els autocars, un anunci que coincideix amb el primer aniversari de l'accident d'autocar de Freginals, en el qual van morir 13 estudiants d'Erasmus. Vol més elements de seguretat passiva i activa als autocars.

Per exemple, mecanismes com l'anomenat Alcolock, que és el dispositiu que bloqueja el vehicle en cas de detectar símptomes de consum d'alcohol en el conductor, una directiva europea que la Generalitat vol que el govern central imposi de manera obligatòria. I sobre el que depèn directament del govern de la Generalitat, com les revisions que fan els centres que atorguen els certificats per renovar el carnet de conduir, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha dit que cal ser més rigorós: "No és un tràmit, ens hi va la vida."

El govern també inclourà en la nova llei de transport de viatgers de Catalunya l'obligació que l'empresa organitzadora del trajecte faci una llista de passatgers, com es fa als avions i vaixells. També vol més inspeccions sobre la manipulació del tacògraf i demanarà al govern central que augmenti la freqüència de renovació del carnet de conduir dels professionals.

I un altre punt també important: la Generalitat engegarà una campanya informativa sobre l'ús dels cinturons de seguretat als autocars. Dur-lo cordat redueix un 75% les possibilitats de morir en cas de bolcar o d'un gir brusc. Aquest és, diu el conseller, el millor homenatge a les víctimes de Freginals.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut