La Generalitat pagarà entre 350 i 1.350 euros al personal sanitari per la Covid

Els pressupostos del 2021 i 2022 tindran un total de 80 milions addicionals per fer millores en el sistema sanitari i reforçar-lo

Actualitzat

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que la Generalitat destinarà una gratificació econòmica al personal sanitari, sociosanitari i residencial que va estar en contacte amb el virus durant els primers dies de la pandèmia.

La compensació, segons Vergés, es podrà cobrar a la nòmina del mes d'agost i anirà des dels 350 als 1.350 euros. A les residències serà entorn dels 900 euros.

Aquest ingrés extra serà únic i es calcularà a partir de dos paràmetres: la categoria professional i el grau d'exposició al coronavirus que hagi tingut cada professional durant la gestió de la malaltia.

Dos sanitaris tracten un pacient amb coronavirus a l'Hospital Trueta de Girona
 

Personal de serveis essencials

Tindran dret a percebre aquesta gratificació tant el personal que hagi fet la seva feina de manera presencial com telemàtica. També la rebran les persones que hagin causat baixa durant aquest temps.

A més, la Generalitat destinarà dues partides extraordinàries de 40 milions d'euros durant els anys 2021 i 2022 per enfortir el sistema sanitari en millores que reverteixin en millorar la feina dels seus professionals.

La portaveu del govern de Catalunya, Meritxell Budó, ha explicat també que es gratificarà el personal de serveis essencials. Tot i que no ha especificat la quantitat ni quins professionals en concret seran els que entraran dins d'aquesta consideració

 

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut