Barcelona

La fusió de les caixes Catalunya, Tarragona i Manresa preveu 1.800 acomiadaments i suprimir 500 oficines

A punt de complir-se un mes des de l'acord de fusió entre Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa, ja s'han xifrat els acomiadaments. La nova entitat preveu reduir la plantilla en 1.800 treballadors i suprimir unes 500 oficines. L'argument que han utilitzat les entitats per convèncer els sindicats que tenen un excedent de personal i oficines ha estat que la fusió no pretén ser una suma d'entitats financeres, sinó la creació d'una nova caixa més solvent, més eficient i competitiva que respongui als criteris fixats pel Banc d'Espanya. Les entitats han fet arribar aquestes propostes als representants dels treballadors, que rebutgen aquesta primera oferta i no descarten mobilitzacions.

Actualitzat
Les caixes Catalunya, Tarragona i Manresa proposen retallar 1.800 llocs de treball en el procés de fusió, cosa que representa el 20% de la plantilla. La reducció de personal es faria amb prejubilacions, unes 1.500, i la resta, amb baixes incentivades. A més es tancarien unes 500 oficines, un 30% de les 1.500 que tenen conjuntament les tres caixes. Les entitats han fet arribar aquestes propostes als representants dels treballadors i que han rebutjat de ple.

Segons fonts de la negociació, l'excedent de plantilla i d'oficines que plantegen està en la línia del que s'està negociant en altres processos d'integració de la resta de l'Estat, i té com a objectiu crear una nova entitat sòlida i solvent.

Els criteris, sobretot, per reduir les oficines serà evitar-ne la proximitat i redundància en una mateixa zona i es tindrà també en compte la rendibilitat. En aquest sentit, la xarxa més tocada podria ser la de fora de Catalunya.

Les direccions de les caixes han convocat els representants dels treballadors a una nova trobada la setmana que ve. Els sindicats no descarten mobilitzacions si les propostes no canvien.

Anar al contingut