La flama de la planta de Repsol era visible des de molta distància (Foto: Marta Minguella)
La flama de la planta de Repsol era visible des de molta distància (Foto: Marta Minguella)

La flama d'etilè de la petroquímica de Tarragona alarma els veïns

La planta de Repsol de la Pobla de Mafumet està espatllada des de divendres i els veïns es queixen de l'alçada i el soroll de la flama d'emergència que crema l'etilè sobrant

RedaccióActualitzat

Aquesta matinada de dilluns a dimarts la flama de la planta petroquímica de Repsol a la Pobla de Mafumet, a Tarragona, ha cremat amb molta intensitat i ha molestat i alarmat els veïns que viuen més a prop, sobretot els de Puigdelfí, pedania del municipi de Perafort.

Segons els veïns, aquests dies la flama ha cremat amb una intensitat, una alçada i un soroll inusuals. Algunes persones i la plataforma CelNet, que agrupa els activistes que vigilen el funcionament de la planta, se n'han queixat a Twitter:

 


 


Segons Repsol, és una parada no programada

La flama de la planta petroquímica crema l'etilè sobrant, i augmenta de volum i intensitat quan la planta està parada, sigui en aturades programades per fer manteniment i neteja, sigui perquè s'ha hagut d'aturar per problemes tècnics. Segons un portaveu de l'empresa, això és el que va passar divendres, que es va haver d'aturar la producció de la planta d'olefines per una avaria, i per això la flama ha crescut.

Però aquest portaveu afirma la intensitat i l'alçada de la flama ha estat l'habitual d'aquests casos. Segons ha explicat, la planta es va tornar a posar en marxa aquest dilluns a la tarda, i es triga 24 hores a posar-la en funcionament normal. Durant aquestes hores és quan la flama pot ser més intensa.

Divendres Protecció Civil ja va alertar de l'aturada de la planta i de la intensitat de la flama:

 


 

 

 

 

Anar al contingut