El procés de selecció era per treballar a Kuwait Airways (iStock)

La Fiscalia investiga el procés de selecció d'hostesses en roba interior

Inspecció de Treball ja investigava l'empresa, Meccti, que també feia comentaris ofensius a les candidates

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de Madrid ha obert una investigació per les entrevistes a hostesses de vol en roba interior.

La investigació s'ha obert arran d'una denúncia presentada per Comissions Obreres, que considera que s'ha vulnerat l'article 14 de la Constitució, que vetlla per la igualtat.

No se centra en cap delicte en concret, però segons publica ElDiario.es, apuntaria a un possible delicte contra la integritat moral de les aspirants.

Fa unes setmanes, l'empresa va cancel·lar el nou procés de selecció que tenia previst per aquest mes de gener a Madrid. 
 

Un procés de selecció "ofensiu"

Es tracta de l'empresa de selecció Meccti, del Pròxim Orient, i gràcies al testimoni de tres dones, a les candidates en el procés de selecció per a Kuwait Airways se les obligava a quedar-se en roba interior en una sala de l'hotel Meliá Barajas. 

Explicaven que, a més, el procés de selecció ja va ser "ofensiu" des del començament, amb comentaris en veu alta sobre el físic de les participants: "No ens agrada el teu somriure", o "tens el cos de muntanya russa". Una altra noia va ser eliminada del procés per ser negra: "Ho sento però Kuwait Airways no contractarà ningú amb la pell fosca."

En un primer moment, l'empresa de selecció va negar els fets i va amenaçar amb accions legals, penals o civils contra qui hagués pogut difondre-ho.

El cas es va portar a Inspecció de Treball, que va obrir una investigació a Meccti.

ARXIVAT A:
Masclisme Drets humansDrets laborals
Anar al contingut