El procés de selecció suspès s'havia de fer aquest gener (Europa Press)

L'empresa de selecció que obliga les hostesses a quedar-se en roba interior suspèn el procés

L'empresa Meccti selecciona membres de la tripulació de diferents companyies del Pròxim Orient i va ser acusada d'obligar les candidates a treure's la roba en un procés fet al novembre a Madrid

Redacció/Agències

L'empresa que selecciona hostesses de vol per a diverses companyies aèries i que va obligar les candidates a quedar-se en roba interior, en un procés de selecció el novembre passat, ha cancel·lat el nou procés que tenia previst per a aquest mes de gener a Madrid.

Així n'han informat a l'agència EFE fonts del despatx d'advocats Molins, que representa aquesta companyia. Es diu Meccti i és del Pròxim Orient.

La setmana passada, l'empresa va anunciar una investigació interna "per verificar que s'han seguit tots els seus protocols en la seva relació amb tercers subcontractats". Es referien a l'empresa Meiservices Sarl, amb base al Marroc, "responsable última de com es va executar el procés", va assegurar.

El comunicat afegia que aquesta empresa subcontractada assumiria "tota la responsabilitat legal per qualsevol acció realitzada durant el procés de selecció" de les hostesses per a la companyia aèria Kuwait Airways, encara que va insistir que no es va incórrer en cap conducta il·lícita.

Tot plegat després que eldiario.es va destapar, a partir del testimoni de tres dones, que en el procés de selecció es va obligar les candidates a quedar-se en roba interior en una sala de l'hotel Meliá Barajas, molt a prop de l'aeroport madrileny. Una dona va "examinar" els seus cossos per valorar si eren aptes o no per a la feina.

A més, segons aquests testimonis, el procés de selecció ja va ser "ofensiu" des del començament, amb comentaris en veu alta sobre el físic de les participants: "No ens agrada el teu somriure", o "tens el cos de muntanya russa".

En un primer comunicat dos dies després que es va publicar la informació, Meccti va negar "rotundament la veracitat de les afirmacions difamatòries dels que van participar en el procés de selecció".

El cas es va portar a Inspecció de Treball, que va obrir una investigació a Meccti.

ARXIVAT A:
Masclisme Drets laborals
Anar al contingut