Sandro Rosell
Sandro Rosell abans de testificar al febrer de 2016

La Fiscalia demana repetir el judici contra Sandro Rosell amb un tribunal diferent

El ministeri fiscal al·lega un error de valoració de la prova i sol·licita que s'anul·li la decisió judicial

Actualitzat

La Fiscalia ha presentat un recurs a la sentència absolutòria de Sandro Rosell i els altres cinc encausats per blanqueig de diners de l'Audiència Nacional. El ministeri fiscal al·lega un error de valoració de la prova i sol·licita que s'anul·li la decisió judicial i que es repeteixi el judici amb un tribunal format per jutges diferents.

"Es considera l'existència, en sentit tècnic, d'un error de valoració de la prova, per la qual cosa es demana l'anul·lació de la sentència absolutòria per insuficiència de motivació. Es demana un nou judici de la causa, amb una composició diferent de la sala."

La Fiscalia considera que el tribunal que va absoldre Rosell no va valorar prou bé les proves que suposadament incriminaven l'expresident del Barça. La Fiscalia considera, a més, que els negocis en què participava Rosell eren -diu- "absolutament irregulars" i que tots els moviments de diners i constitució d'empreses estaven destinats al "blanquejament de diners obtinguts il·lícitament".

En un comunicat, la Fiscalia apunta que no té sentit que es demostrés que els acusats van crear societats pantalla en paradisos fiscals, es van simular contractes i transferències a Andorra amb persones pròximes i que finalment el jurat hagués conclòs que eren negocis lícits.

 

Perjudicar la imatge de Rosell

La defensa de Sandro Rosell s'ha mostrat "estupefacta" davant del recurs de la Fiscalia. En un comunicat del despatx de l'advocat Pau Molins, explica que no entén la decisió de la Fiscalia perquè es fonamenta en els mateixos arguments que "desmunta la sentència" que ha absolt Rosell.

"Un recurs fonamentat en els mateixos motius que van ser, un rere l'altre, desmuntats per la sentència que va absoldre Sandro el 23 d'abril passat."


La nota afegeix que respondran a la "instància processal oportuna", però que troben "si més no sorprenent" un fet que només s'explica per una voluntat de perjudicar Rosell.

"Resulta si més no sorprenent que allò que hauria de veure's en seu judicial, i de què aquesta defensa donarà resposta davant la instància processal oportuna, torni a publicitar-se per part de l'Audiència Nacional, faltant literalment al que disposa la sentència absolutòria, amb l'ànim de perjudicar la imatge i el bon nom de qui ha estat declarat innocent després de passar, injustament, 22 mesos en presó preventiva."

 

L'Audiència Nacional va absoldre l'expresident del Barça, el seu soci Joan Besolí i els altres quatre processats pel principi d'"in dubio pro reo", és a dir, que en cas de dubte no es pot condemnar els acusats. I és que el tribunal no va poder acreditar que blanquegessin prop de 20 milions d'euros de comissions pels drets audiovisuals de partits de la selecció brasilera de futbol i d'un contracte amb Nike.

 

 

Sandro Rosell va estar 600 dies en presó preventiva. Sobre aquesta qüestió, la Fiscalia diu que "la sentència reconeix com a correcta i mesurada la investigació de la Fiscalia, de la policia judicial i del mateix jutjat central d'instrucció", i valora "la utilitat" de la presó provisional per complir amb "la finalitat de garantir la presència de dos dels acusats dels quals es podia témer risc de fuga".

 

ARXIVAT A:
Sandro Rosell
Anar al contingut