Imatge d'arxiu de la nena quan va ser rescatada per la policia espanyola.
Imatge d'arxiu de la nena quan va ser rescatada per la policia espanyola.

La fiscalia demana prop de 3 anys de presó per als pares d'una nena segrestada a Bolívia

La fiscalia els acusa d'abandonament per permetre que un home s'emportés la nena a Bolívia, la maltractés i n'abusés

Actualitzat

La fiscalia ha acusat formalment els pares d'una nena de l'Hospitalet de Llobregat, d'origen marroquí, d'un delicte d'abandonament de menors en entendre que no van fer res per impedir-ne el segrest. La menor tenia 9 anys. Va ser segrestada i traslladada a Bolívia per un home, de nacionalitat boliviana, que la va retenir durant sis mesos a la selva, va maltractar-la i en va abusar. La petita va ser rescatada en una complicada operació ara fa gairebé un any i va quedar sota tutela de la Generalitat.

La fiscalia creu que els progenitors tenien, a més, interessos econòmics. Demanen una pena de 2 anys i 9 mesos de presó per a cadascun d'ells i una indemnització per a la seva filla de 20.000 euros pels danys morals.

El juny del 2013, els pares de la nena van acordar amb el seu veí que se l'emportés a passar unes vacances a Bolívia, país del qual era originari. El fiscal remarca que els progenitors no li van demanar cap adreça ni van mostrar cap interès per comunicar-se amb la menor i la van deixar en mans de l'home. Un cop al país sud-americà, l'home va trucar als pares i els va dir que havia perdut la documentació dels dos i va tallar la comunicació, un fet que va portar els pares a denunciar el cas als Mossos el 5 de setembre, deu dies després que la nena marxés.

L'home ha estat condemnat a 17 anys de presó al seu país per aquest cas. De nom Grover Morales, s'estava a Espanya amb un identitat falsa després de fugir del seu país en ser acusat per clans locals de dos delictes sexuals, tot i que les víctimes van retirar la denúncia.  

 

Anar al contingut