L'expresident valencià Eduardo Zaplana, aquest dimecres a la comandància de la Guàrdia Civil (EFE)
L'expresident valencià Eduardo Zaplana, aquest dimecres a la comandància de la Guàrdia Civil (EFE)
València

La jutge envia a presó Eduardo Zaplana

La jutge ha decidit que l'expresident valencià entri a presó mentre José i Vicente Cotino queden en llibertat amb mesures cautelars

RedaccióActualitzat

La jutge que investiga l'operació Erm ha dictat presó provisional sense fiança per a Eduardo Zaplana. D'aquesta manera, la magistrada ha atès la petició de la Fiscalia Anticorrupció, que havia sol·licitat l'ingrés a presó incondicional comunicada i sense fiança per a l'expresident valencià.

Zaplana, detingut aquest dimarts, ha passat aquest dijous a disposició del jutjat d'instrucció número 8 de València. Se l'acusa dels delictes de suborn, blanqueig de capitals, desviament de fons i malversació. L'exdirigent valencià, que s'ha negat a declarar, ingressarà a la presó de Picassent, a València.

Anticorrupció ja va manifestar dimecres que s'oposava a deixar Zaplana en llibertat, tal com van demanar els advocats del detingut, apel·lant a la leucèmia que li van diagnosticar fa uns anys.

 

 

Llibertat amb mesures cautelars per als Cotino

A més de l'expresident valencià, la jutge ha decidit deixar en llibertat amb mesures cautelars els germans i empresaris Vicente i José Cotino, que també han passat a disposició de la jutge aquest dijous.

Els altres detinguts, entre els quals hi ha l'exdirigent de l'Agència Valenciana de Turisme, Joaquín Barceló, i l'excap de gabinet de Zaplana a la Generalitat, Juan Francisco García, també han passat a disposició judicial.

Investigació de comissions il·legals

Tots van ser detinguts en la causa que investiga el presumpte pagament de comissions il·legals per adjudicacions del govern valencià quan el presidia Zaplana (1995-2002) i la recent repatriació dels diners desviats per blanquejar-los, una suma que pujaria fins a 10 milions d'euros.

Zaplana va ser president de la Generalitat Valenciana fins a l'estiu del 2002, quan va assumir el càrrec de ministre de Treball i Afers Socials al govern de José María Aznar. Després, amb el PP a l'oposició, va ser portaveu de la formació al Congrés. El 2008 es va retirar de la política.

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut