Valtònyc aquest dimarts al Tribunal d'Apel·lació de Gant
Valtònyc aquest dimarts al Tribunal d'Apel·lació de Gant (ACN/Marina López)

La Fiscalia belga presenta un últim recurs per l'extradició de Valtònyc

El Tribunal de Cassació fixa la vista per decidir el recurs per al proper dia 11 de gener

RedaccióActualitzat

La Fiscalia belga ha decidit presentar recurs contra la decisió aquest dimarts del Tribunal d'Apel·lació de Gant, que ha rebutjat la petició d'euroordre de l'Audiència Nacional per al raper mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtònyc. Per tant, encara no és definitiu que Bèlgica no l'extradeixi a Espanya.

El Tribunal de Cassació de Brussel·les ha fixat la vista per escoltar les dues parts el proper 11 de gener, a les 9:30 del matí.

La Fiscalia ha presentat el recurs l'endemà que el Tribunal de Gant havia ratificat que les lletres del raper mallorquí estan emparades per la llibertat d'expressió. Això el convertia en un ciutadà lliure a Bèlgica i podrà viatjar, de moment, per la Unió Europea. Espanya podria activar una altra euroordre de detenció en qualsevol estat membre que visiti Valtònyc.

La justícia espanyola reclama el raper per injúries a la Corona, enaltiment del terrorisme i amenaces. Fa més de tres anys que és a Bèlgica, on va fugir després de ser condemnat per l'Audiència Nacional a tres anys i mig de presó.

La del gener serà la tercera i última vegada que un tribunal belga es pronuncia sobre l'extradició de Valtònyc. La primera va ser al setembre del 2018, quan un tribunal de primera instància de Gant va rebutjar-la per primer cop.

 

ARXIVAT A:
Valtònyc
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut