Catalunya Ràdio ha celebrat els 40 anys amb una programació especial

La festa dels 40 anys de Catalunya Ràdio: 16 hores de programa, retrobades i anècdotes

Veus històriques, com les de Manel Fuentes, Mònica Terribas, Antoni Bassas, Josep Cuní o Miquel Calçada tornen a l'emissora per un dia en una programació especial que permet viatjar en el temps

RedaccióActualitzat

Un 20 de juny d'ara fa 40 anys, Catalunya Ràdio iniciava les emissions. Un aniversari que aquest dimarts se celebra amb una programació especial des de les sis del matí fins a les tres de la matinada. Una seixantena de veus històriques tornen per un dia a l'estudi per recordar el seu pas per l'emissora i aconseguir que els oients viatgin en el temps.

Al matí ja s'han posat els auriculars periodistes com Mònica Terribas, que ha entrevistat Pep Guardiola; Antoni Bassas, que ha fet el mateix amb el president de la Generalitat; Josep Cuní, Manel Fuentes o Miquel Calçada, que va ser qui en va inaugurar les emissions tal dia com avui del 1983 en una estrena que, reconeix, li va canviar la vida:

"Va ser un moment molt emotiu que, en el meu cas particular, va marcar un abans i un després absolut."

Tots s'han retrobat amb els seus equips i han coincidit que, a la ràdio, encara s'hi senten com a casa, en paraules del Josep Cuní.

També hi ha hagut foto conjunta de tots els que han fet possible la ràdio pública en català durant quatre dècades. Després, han sortit al carrer, on els protagonistes d'informatius i programes han compartit emocions i anècdotes, en un escenari on també hi ha hagut espai per a les actuacions musicals en directe, com es pot veure en aquest vídeo:

A la tarda s'han pogut escoltar noves veus com les de Ramon Pellicer, Antoni Clapés, Eduard Boet o Rafael de Ribot. I tot plegat, en un ambient festiu, de records i amb una mica de nostàlgia.

 

 

ARXIVAT A:
Catalunya RàdioCultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut