L'Espluga del Francolí

La fàbrica de camises Spenric de l'Espluga del Francolí no supera la crisi i ha de tancar

En els últims vint anys, més de la meitat de les 370 indústries tèxtils de la demarcació de Tarragona han hagut de tancar. Els pròxims dies, a aquesta llista negra s'hi afegirà la fàbrica de camises Spenric, de l'Espluga de Francolí. Quaranta persones es quedaran sense feina, amb l'agreujant que la majoria són dones d'entre 40 i 60 anys, cosa que els reduirà les possibilitats de recol·locar-se en altres indústries de la zona. L'empresa assegura que tanca pel creixement desproporcionat de les despeses, davant l'estancament dels preus dels seus productes.

Actualitzat
Davant l'imminent tancament de la fàbrica de camises Spenric, a l'Espluga de Francolí, l'activitat es concentra a la zona de cosir i planxar per acabar les comandes. Després de tretze anys de vida i havent agafat el relleu d'una antiga empresa, Spenric no ha pogut superar la crisi del tèxtil. Quan aquesta empresa tanqui, 41 treballadors, 39 dels quals són fixos, es quedaran sense feina. La majoria són dones d'entre 40 i 60 anys. Una edat de difícil recol·locació. A més, moltes han treballat aquí tota la vida, però no s'hi podran jubilar.

Les treballadores coincideixen que l'any passat no els va faltar la feina, però que van perdre 30.000 euros. I és que del 1993 al 2005, les despeses de l'empresa han pujat un 56% i en canvi el preu del producte només un 42%.

El seu cas, però no és aïllat. L'any 1985 hi havia a la demarcació de Tarragona 368 empreses tèxtils, de confecció i de cuir. El 2006, només en queden 140.
Anar al contingut