Washington

La dona que acusa Kavanaugh d'intent de violació: "Vaig pensar que em mataria"

Trump dona suport al jutge Kavanaugh que ha negat categòricament les acusacions

Actualitzat

La dona que acusa el jutge Brett Kavanaugh d'haver intentat violar-la fa més de 35 anys diu que això li ha marcat la vida. La presumpta víctima ha declarat al Senat dels Estats Units que va pensar que el candidat de Trump al Suprem la volia matar.

Christine Blasey Ford ha assegurat que se sentia aterrida per comparèixer davant del Senat, però ho ha fet perquè creu que és un deure cívic.

La dona ha explicat que Kavanaugh i un altre estudiant van intentar violar-la l'any 1982, i va pensar que, fins i tot, Kavanaugh l'anava a matar.

 

 

Blasey Ford s'ha desmuntat en explicar com els hauria sentit riure a tots dos. 

"Em van tirar al llit i en Brett [Kavanaugh] es va posar damunt meu. Va començar a grapejar-me per tot el cos. Vaig cridar esperant que algú dels de baix em sentís. Vaig intentar desempallegar-me'n, però pesava molt. En Brett em va intentar treure la roba. No podia perquè anava molt begut i perquè jo portava un banyador sencer sota la roba. Vaig pensar que em violaria. Vaig intentar demanar auxili, però en Brett em va posar la mà a la boca per impedir-ho. Això és el que més em va terroritzar i el que més impacte ha tingut a la meva vida. No podia respirar i vaig pensar que en Brett em mataria sense voler-ho. Tots dos, en Brett i en Mark, no van parar de riure durant l'atac. Semblava que s'ho passaven molt bé."

Christine Blasey Ford és la primera de les tres dones que van denunciar per abusos sexuals el jutge que Trump va proposar per al Suprem. El jutge ha de fer front, doncs, a tres acusacions de violència sexual, que el jutge Brett Kavanaugh nega.

El jutge Kavanaugh nega categòricament les acusacions

Poca estona després, ha comparegut al Senat el jutge Kavanaugh per negar rotundament les acusacions d'intent de violació. Diu que l'han convertit en una vergonya nacional. 

"No poso en dubte que la Dra. Ford hagi estat mai atacada sexualment per algú i en algun lloc. Però no vaig ser jo. Mai he abusat sexualment de ningú. Ni a l'Institut, ni a la Universitat, ni enlloc. L'abús sexual és espantós."
 

 

"Tot això ha destruït la meva família i el meu bon nom. Un bon nom que he construït a través de dècades de treball dur en serveis públics dels nivells més alts dels governs dels Estats Units. Els esforços (contra mi) d'aquestes dues setmanes han estat un cop polític, calculat i orquestrat."

 

I es va mostrar desafiant amb els senadors demòcrates: 

"Des de la meva nominació al juliol, hi ha hagut un frenesí a l'esquerra, per oferir qualsevol cosa que bloquegés la meva confirmació. El líder demòcrata al Senat va dir, i cito, que se'm fes oposició amb tot el que tingui. Un senador demòcrata d'aquest comitè es va referir a mi, públicament, com "el dimoni."

 

Kavanaugh va aguantar ferm fins que va parlar de la seva família.

"L'altra nit, l'Ashley i la meva filla Eliza feien les seves pregàries, i la petita Liza, de 10 anys, va dir-li a l'Ashley: hauríem de resar per la dona."
 

 

Reacció de Trump de suport a Kavannaugh

Trump va dir que esperava la declaració de Ford per decidir si el mantenia el jutge com a candidat al Suprem. I encara no havia acabat la compareixença, que Donald Trump hi ha reaccionat donant suport al jutge via Twitter.  Diu que Kavanaugh ha mostrat  per què el va triar com a candidat. El seu testimoni, hi afegeix, ha estat potent, sincer i captivador. 
També diu que l'estratègia destructora dels demòcrates és desafortunada i tot una farsa per obstruir i endarrerir el procés. 
Acaba dient "el Senat ha de votar".

La votació per confirmar el jutge es podria fer ja aquest mateix divendres al Senat, on els republicans tenen una lleugera majoria.

ARXIVAT A:
Estats UnitsAgressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut