Barcelona

La Direcció General d'Atenció a la Infància crea un equip especialitzat en casos de maltractaments

L'Alba, la nena de Montcada que va ser víctima de maltractaments, podria sortir de l'hospital d'aquí a uns dies. L'administració, en el seu moment, va reconèixer falta de coordinació i va decidir millorar els protocols d'actuació. Ara, sembla que una de les primeres mesures que posarà en marxa la Direcció General d'Atenció a la Infància és la creació d'un equip especialitzat en casos de maltractaments.

Actualitzat
El cas de la nena Alba, que al març d'aquest any ingressava amb greus lesions a l'hospital de la Vall d'Hebron, va destapar, com s'ha reconegut des de les mateixes institucions, que hi ha problemes de coordinació entre totes elles. Des de la Direcció d'Atenció a la Infància, l'objectiu és millorar la comunicació entre ells i els hospitals.

Un cop garantida la protecció de l'infant, el pas següent és minimitzar les seqüeles psicològiques per al menor. Per això, des d'hospitals com el de Sant Joan de Déu es demana que s'estableixi un sistema que eviti que els nens hagin de recordar massa cops el trauma pel qual han passat. Centralitzar-ho en una instància judicial creuen que seria una bona idea, ja que aportaria molts avantatges.

Fonts judicials consideren que no hi ha prou casos per crear jutjats especialitzats en aquesta matèria. Una opció que pot satisfer a tothom és la reforma en curs de la llei d'enjudiciament criminal, que podria fixar que els nens declararan únicament en la fase d'investigació. És el que s'ha fet en el cas d'uns presumptes abusos en una escola de Cubelles. Aquest sistema, si es fes vinculant, evitaria, tal com ara succeeix massa sovint, que un menor hagi de declarar i recordar cinc o sis vegades tot el que li va passar, i que normalment voldria oblidar al mes aviat possible.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut