Madrid

La direcció d'Iberia no descarta comprar en lloc de vendre

La direcció d'Iberia ha presentat davant la junta d'accionistes un balanç positiu amb uns guanys el 2006 de 122 milions d'euros, en un any molt difícil per al sector de les línies aèries. L'atenció ha estat centrada en les diverses ofertes de compra de la companyia. L'única que s'ha presentat formalment, segons el president d'Iberia, Fernando Conte, és la conjunta de British Airways, el fons d'inversió nord-americà Texas Pacific Group i tres fons espanyols. Però Iberia diu que té una caixa de 1.800 milions d'euros i que no se la pot descartar com a companyia compradora. Conte ha expressat preocupació per la capacitat de desenvolupament del Prat per la polèmica sobre el seu ús.

Actualitzat
Els responsables d'Iberia també diuen que en els pròxims mesos intentaran obtenir una posició de privilegi a la nova terminal del Prat. En aquest sentit, han enviat per escrit a AENA els seus plans de futur per als pròxims anys.

El president d'Iberia, Fernando Conte, ha assenyalat que la companyia sent "preocupació" per la capacitat de desenvolupament de l'aeroport perquè "hi ha un cert debat i una certa polèmica social als municipis que envolten l'aeroport respecte a l'ús de les pistes".


Altres ofertes sobre Iberia

Fins ara, només hi ha un grup que hagi formalitzat la seva oferta per Iberia. Està integrat per la companyia British Airways, el fons d'inversió nord-americà Texas Pacific Group i tres fons espanyols. Es tracta de Vista Capital, que té participació del Banc de Santander; Ibersuizas, en què hi ha, entre d'altres, Fomento de Construcciones, i el fons d'Agrolimen, propietaris de Gallina Blanca. L'altre fons que encara estaria interessat a presentar una opa però que no ha fet cap proposta concreta és Apax Partners, accionista de Vueling, on no es descarta que s'uneixi Lufthansa. A més, en les últimes hores s'ha parlat d'altres possibles compradors, entre els quals hi hauria una firma espanyola, un fons suís, i un altre de britànic.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut