Alguns membres de la CUP, en una imatge d'arxiu
Alguns membres de la CUP, en una imatge d'arxiu
Barcelona

La CUP descarta formar grup parlamentari amb dos diputats d'ICV-EUiA

Els tres diputats de les CUP no formaran grup parlamentari amb dos diputats d'ICV-EUiA, com s'havia plantejat i exerciran durant la pròxima legislatura des del Grup Mixt. El diputat en funcions David Fernández ha comentat que "amb tres diputats i un escuradents fem moltes coses".

RedaccióActualitzat
Els tres diputats de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) que, després de les eleccions del 25N van entrar al Parlament de Catalunya per primera vegada, exerciran les seves funcions des del Grup Mixt ja que han rebutjat la possibilitat de formar un grup parlamentari amb diputats d'ICV-EUiA

EUiA els havia plantejat informalment la possibilitat de formar grup, però la CUP va rebutjar la idea des d'un bon principi, ja que "és incompatible amb les nostres formes de fer política des de l'ètica i la transparència" ha afirmat David Fernández, el cap de llista del partit. "Són formes antigues de fer política", ha afegit.

Des del Grup Mixt la CUP tindrà la possibilitat de presentar iniciatives legislatives, tindrà el temps proporcional als seus tres diputats en els debats i podrà formar part de les comissions parlamentàries. De fet, Fernández ha matisat que l'única diferència que haurien experimentat formant un grup parlamentari hagués estat econòmica, i ha recordat que "no ens fa falta perquè som autogestionaris".
Anar al contingut