La CUP decideix presentar-se a les eleccions del 10 de novembre
Mireia Vehí explica el resultat del consell polític extraordinari de la CUP

La CUP es presenta a les eleccions del 10N: "Hem vingut a multiplicar-nos"

La formació anticapitalista es presenta per primer cop a unes eleccions espanyoles per "l'actual moment d'excepcionalitat"

RedaccióActualitzat

La CUP participarà per primer cop a la seva història en unes eleccions al Congrés dels Diputats. La formació ha votat en un consell polític extraordinari aquest dissabte concórrer a les eleccions del 10 de novembre.

Mireia Vehí, membre del secretariat nacional de la CUP, ha explicat la decisió pel "moment d'excepcionalitat" que viu el país i per donar resposta a un "context de repressió i de criminalització de l'independentisme", a les portes de la publicació de la sentència per l'1-O.

Vehí ha afegit que la CUP es presenta a les eleccions espanyoles per impugnar l'Estat, el Règim, i l'Ibex-35, però també qualsevol institució que vagi en contra que els catalans puguin decidir el seu futur.

"Ni la CUP ni l'esquerra independentista faran cap tipus de política ni garantiran cap tipus de governabilitat si no hi ha el reconeixement del dret a l'autodeterminació, l'amnistia per a totes les persones represaliades i el reconeixement de la conquesta de drets, de la desobediència i del poble com a subjecte clau en la transformació."

 

"Hem vingut a multiplicar-nos per milions"

La CUP ha fet una crida a tots els agents, actors socials i organitzacions polítiques a participar en aquesta candidatura. Vehí ha explicat que es presenten a les eleccions perquè la CUP "es multipliqui per milions".

"Nosaltres hem vingut a ser poble. Hem vingut a dir a l'Estat que deixi en pau la nostra gent. Que pari d'empresonar, de detenir, d'aplicar el deute, de fer polítiques que maten."

 

 

La CUP perfilarà la llista de la seva candidatura en el pròxim consell polític ordinari, que se celebrarà dissabte que ve.



Canvi respecte al 28A

La CUP va optar per no presentar-se a les últimes eleccions espanyoles del 28 d'abril. La decisió va fer que un dels corrents del partit, Poble Lliure, es presentés en coalició amb Som Alternativa i Pirates de Catalunya sota el nom de Front Republicà. El partit no va obtenir representació, malgrat que el van votar més de 110.000 persones.

Front Republicà no repetira a les eleccions. Un dels partits que van formar la proposta, Som Alternativa, ja ha anunciat la seva renúncia a anar eleccions el 10N "davant la impossibilitat d'assolir un front unitari". La formació d'Albano Dante Fachín, que va ser cap de llista el 28 d'abril, ha avançat la notícia:

 

Un altre dels partits que va formar Front Republicà, Pirates de Catalunya, ha aprovat sumar-se a la candidatura de la CUP a les eleccions del 10N. Després d'una votació interna, Pirates han decidit sumar-s'hi "davant la impossibilitat de reeditar el Front Republicà".

En un comunicat, la formació pirata ha explicat que aposten per una candidatura "més forta i àmplia" que porti al Congrés dels Diputats les seves idees, les de la CUP i "els pilars fonamentals de Front Republicà".

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10NCUPProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut