La Covid-19 és molt minoritària entre els nens, segons confirma un estudi fet a Madrid
Els nens poden tenir Covid-19, però solen ser casos menys greus (Efe-Daniel Dal Zennaro)

La Covid-19 és molt minoritària entre els nens, segons confirma un estudi fet a Madrid

Segons dades de les dues primeres setmanes de pandèmia, menys d'un 1% tenien menys de 19 anys

Xavier DuranActualitzat

Durant les dues primeres setmanes posteriors al primer cas confirmat de Covid-19 a Madrid, el 27 de febrer, 25 nens van ser hospitalitzats i no hi va haver cap mort.

Són les dades que han publicat a la revista JAMA Pediatrics un equip de metges encapçalat per Alfredo Tagarro, de l'Hospital Infanta Sofía de San Sebastián de los Reyes.

L'estudi complementa les poques dades que hi ha sobre la incidència de la Covid-19 en nens i la gravetat dels casos.

Els metges van registrar tots els casos de nens als quals s'havien fet testos de PCR per detector el virus en 30 hospitals de Madrid entre el 2 i el 16 de març.

Es tractava de nens admesos perquè tenien una malaltia significativa o bé perquè presentaven símptomes compatibles amb la Covid-19.

Hospitalitzats més de la meitat, però cap mort

En total, el registre conté dades de 365 nens d'entre 0 i 15 anys, d'una edat mitjana de 3 anys. D'aquests, al final de la segona setmana n'hi havia 41 que havien donat positiu en el test.

Això significa l'11,2% del total de nens analitzats. La seva edat mitjana era d'un any.

Dels 41, se'n van haver d'hospitalitzar 25, el 60%. Quatre van ser admesos a la unitat pediàtrica de cures intensives. Només un tenia dificultats respiratòries prèvies. No es va registrar cap mort.

Amb data 16 de març, la xifra oficial de casos confirmats de Covid-19 era de 4.605. Per tant, els 41 nens representaven el 0,8% del total.

Xifres semblants a altres països

Aquests resultats concorden amb els d'un estudi fet per metges xinesos i publicat a finals de febrer al New England Journal of Medicine, segons el qual només un 0,9% dels pacients tenien menys de 15 anys.

Per la seva banda, els CDC, Centres de Control de Malalties dels Estats Units, donaven a conèixer a mitjans de març un altre estudi segons el qual de 508 persones hospitalitzades per Covid-19 en aquell moment, menys de l'1% eren menors de 20 anys. Entre aquests, no hi va haver cap mort. En aquell moment, als Estats Units només s'havien registrat 4.226 casos de Covid-19.

Dades més recents dels Estats Units indicaven 239.279 casos detectats, amb 5.443 morts. De tots els casos, 2.572 eren nens o adolescents -l'1.7%- i entre aquests s'havien registrat 3 morts.

Tot això indica que si bé els nens poden agafar el SARS-CoV-2 i la majoria requereix hospitalització, només una petita part presenten símptomes greus.

Els metges acaben demanant més estudis per poder establir el perfil que la malaltia adquireix en nens.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut