Barcelona

La comunitat educativa demana el 6% del pressupost per a l'escola pública

RedaccióActualitzat

Aquesta tarda Barcelona ha estat marc d'una manifestació per exigir més inversió en educació. Convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa, integrat per sindicats i associacions de pares, els participants s'han manifestat sota el lema "Volem el 6 per cent", en referència al percentatge del PIB destinat a educació. Això suposa més de 10.500 milions d'euros.

Segons els organitzadors, ara s'inverteix menys de la meitat del que reclamen, uns 5.000 milions d'euros, i exigeix al govern un augment en la partida d'ensenyament als pressupostos del 2019, que es recuperin les xifres d'abans de les retallades. Segons diuen, aquestes es van aplicar des del minut zero i ara, després d'anys de creixement, les retallades perduren.

Demanen més personal

El sector també demana que s'incorporin més de 7.000 places de personal per recuperar els nivells que existien l'any 2010. Denuncien que no s'està aplicant el decret d'escola inclusiva i que això fa que no hi hagi prou personal de suport educatiu, sobretot, alhora de dinar. Això crea desigualtats entre famílies que tenen fills amb necessitats específiques.

 

 

Serveis de menjador

La FAPAC també ha insistit a oposar-se al canvi en les contractacions dels serveis de menjador que preveu el Departament. Explica que només beneficien les grans empreses.

Aquesta és la primera manifestació abans de la vaga del sector, convocada per al 29 de novembre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut