Madrid atribueix a un "error" l'adjudicació d'un contracte a l'hotel on viu Ayuso

La presidenta de la Comunitat s'allotja en un apartament de luxe des de mitjans de març quan va ser diagnosticada de Covid-19

RedaccióActualitzat

La presidenta de la Comunitat de Madrid està immersa en una espiral de polèmiques. L'últim episodi gira al voltant d'un apartament de luxe en un hotel on s'allotja Isabel Díaz Ayuso des del 16 de març, quan va ser diagnosticada de coronavirus.

Aquest mateix dimecres, la Comunidad informava que havia modificat un contracte de més de mig milió d'euros atribuït, deia, per equivocació a la cadena hotelera Room Mate, S.A., la cadena de l'hotel on ara està vivint Ayuso.

L'apartament, una suite de luxe, costa 200 euros al dia, segons va publicar la revista Vanity Fair. L'oposició sospita que Ayuso hauria comès un delicte per haver acceptat l'allotjament com a regal. L'empresa hotelera feia després un comunicat on informava que la presidenta madrilenya pagarà una factura de 80 euros per nit i que abonarà personalment la factura.

Segons la cadena hotelera, en tractar-se d'un ús de llarga estada, el preu estipulat és de 80 euros i no de 200. O sigui que dels 4.800 euros al mes que costaria a preu normal, li quedaria per 2.400. L'aparthotel, propietat de l'empresari Kike Sarasola, és al centre de Madrid, a prop del Teatro Real.
 

La Comunitat de Madrid diu que Ayuso pagarà 80 euros per nit per un apartament de luxe
Ayuso ja fa dos mesos que viu en un apartament de luxe d'un hotel (EFE)



L'"error" de l'adjudicació a Room Mate


Sobre aquest allotjament ocasional de la presidenta del govern autonòmic de Madrid, eldiario.es assenyala que el Portal de Transparència de la Comunitat publicava aquest dimarts l'adjudicació d'un contracte per valor de 565.000 euros a l'empresa Room Mate.

Però aquest mateix dimecres, la Comunitat de Madrid atribuïa aquesta adjudicació a "un error". L'adjudicatari del contracte ha passat a ser, segons eldiario.es, la Coordinadora del Tercer Sector, l'associació que ha posat en marxa la logística dels hotels per allotjar a gent gran i sanitaris. El govern madrileny també ha canviat l'import. Dels 565.000 euros s'ha passat a 240.000 euros

Fonts de la Conselleria de Polítiques Socials han indicat que el primer contracte va ser "un error", i que la modificació de l'import s'ha fet perquè "la primera era una estimació" durant la declaració de l'estat d'alarma, mentre que "la segona és una estimació més real."
 

Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid
Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid


"En el meu contracte no figuren 240.000 euros"

Però aquesta qüestió s'ha embolicat encara més. La Coordinadora del Tercer Sector assegura que aquests diners "no figuren" en el seu contracte. Segons eldiario.es, el representant d'aquesta coordinadora, Rafael Escudero, remarca: "Mai hem cobrat ni cobrarem aquests 240.000 euros del contracte que diu la Comunitat que és per a nosaltres. En el meu contracte no posa en cap lloc que hagi de cobrar 240.000 euros."

Aquest contracte ja el van debatre en un Consell de Govern, que la setmana passada va donar llum verda a la tramitació d'emergència per destinar fins a 806.193 euros als serveis necessaris per atendre les persones grans en dos hotels adaptats com a residències.

Segons informa eldiario.es, la presidenta de la Comunitat no només ocupa el pis de la "royal suite", a la vuitena planta de l'hotel, que fa servir per treballar, sinó que també ocupa un segon apartament en una planta inferior del mateix hotel de luxe, per dormir-hi.

La presidenta de la Comunitat de Madrid diu que se sent la diana de totes les crítiques de l'esquerra per desacreditar la seva gestió.

"Intenten tots els dies, per tots els mitjans, desacreditar."

El líder del PP, Pablo Casado, ha denunciat una "campanya de desprestigi" contra Ayuso.

Aquest dilluns l'expresident José María Aznar ha lloat públicament la gestió d'Isabel Díaz Ayuso al capdavant del govern regional i ha denunciat una campanya contra la presidenta madrilenya vinculada a Podem, a qui ha qualificat com "els fills" de l'expresident veneçolà Hugo Chávez.

 

D'aquesta qüestió també n'ha parlat el número dos de l'executiu de la Comunitat de Madrid. Ignacio Aguado, de Ciutadans, ha afirmat a TVE que tot el que està relacionat amb l'apartament de la cadena Room Mate S.A "és un assumpte personal" d'Isabel Díaz Ayuso i que el govern regional no ha pagat "ni un euro".

"Aquest és un assumpte personal de la presidenta i si considera que ha de donar alguna mena d'explicació addicional haurà de ser ella"



Iglesias parla d'un possible "nou cas de corrupció" del PP
 

Madrid atribueix a un
Iglesias ha carregat contra Ayuso durant la seva intervenció al Congrés (EFE/Ballesteros)


Des del govern espanyol, el vicepresident segon, Pablo Iglesias, ha dit que, si es demostra que l'apartament "el paga un empresari", serà "novament un cas de corrupció" del PP. Ho ha dit durant la sessió de control en el Congrés.

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, li ha preguntat al líder de Podem sobre les funcions que tindrà en el desconfinament i l'ha acusat d'"oblidar-se de la gent". Després de dir que el govern vetlla per l'interès general, Iglesias ha contraatacat afirmant que el PP destaca "per defensar l'interès particular". I s'ha referit així a la presidenta de la Comunitat de Madrid:

"És molt greu que Ayuso sigui notícia, no per viure en un apartament de luxe, que té dret a viure on vulgui, però que s'ho pagui ella. Perquè si no està pagant aquest apartament i li paga un empresari, novament tenim un cas de corrupció. Li asseguro que la ciutadania, en una situació de pandèmia, no consentirà més casos de corrupció"

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Comunitat de Madrid
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut