José María Aznar, durant la presentació d'un llibre seu a Barcelona, el novembre de 2018
José María Aznar, durant la presentació d'un llibre seu a Barcelona, el novembre de 2018 (ACN / Núria Julià)

Aznar surt en defensa de Díaz Ayuso i denuncia una campanya de Podem en contra d'ella

L'expresident del govern espanyol acusa "els fills de Chávez", en referència a Podem, d'insultar "cada dia" la presidenta de la Comunitat de Madrid

Actualitzat

En ple enfrontament entre el govern espanyol i l'executiu autonòmic de Madrid, que volia que la comunitat passés a la fase 1 aquest dilluns, l'expresident José María Aznar ha lloat públicament la gestió d'Isabel Díaz Ayuso al capdavant del govern regional:

"Una tasca important s'ha d'estar fent des del punt de vista polític. Unes altes qualitats, en termes de preocupació pels altres, del bé comú, d'activitat, energia i eficiència i defensa de la llibertat per merèixer tanta atenció per part d'aquells que es dediquen a sembrar sectarismes, sembrar odi o aquells que, simplement, no són defensors de la llibertat"

Compartint pantalla en un acte sobre lideratge, Aznar ha defensat aferrissadament Díaz Ayuso i ha denunciat una campanya contra la presidenta madrilenya vinculada a Podem, a qui ha qualificat com "els fills" de l'expresident veneçolà Hugo Chávez.

Aznar ha recordat que el líder veneçolà l'"insultava permanentment" i ha acusat els partits d'esquerra de fer el mateix ara amb Díaz Ayuso :

"No saps com t'envejo que els fills de Chávez t'insultin cada dia a tu i no a mi"

Díaz Ayuso, per la seva banda, s'ha deixat estimar:

"Els atacs indiscriminats contra Madrid i contra alguns dels seus dirigents, com és el meu cas, no canviaran"

 

Aznar i Díaz Ayuso han participat aquest dilluns per videoconferència en un acte sobre lideratge
Aznar i Díaz Ayuso han participat aquest dilluns per videoconferència en un acte sobre lideratge

 

L'acte s'ha fet unes hores després de l'última relliscada verbal de la presidenta madrilenya, sobre l'origen del coronavirus.

"Aquest virus, per això es diu Covid-19, perquè és coronavirus, desembre, 19"

Poc després, a Twitter, la mateixa Díaz Ayuso admetia que s'havia equivocat i que la D de Covid no té res a veure amb el mes de desembre, sinó amb la primera lletra de "malaltia" en anglès: "disease".

 

 

Aquest lapsus que se suma a la polèmica pel reportatge fotogràfic a la presidenta de la Comunitat de Madrid que acompanyava aquest cap de setmana una entrevista al diari "El Mundo". 24 hores després, Díaz Ayuso ha dit que no es va sentir gaire còmode en la sessió fotogràfica.

 

 

La direcció del PP s'estima més passar de puntetes per les polèmiques de la presidenta de la Comunitat de Madrid i focalitza les crítiques contra el govern espanyol pel criteri que ha seguit amb les comunitats autònomes i el desconfinament. 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus José María AznarPPComunitat de Madrid
Anar al contingut