La cèl·lula del 17A estaria formada per altres joves que visitaven l'imam a Alcanar

El sumari del cas esmenta dos sospitosos que es van traslladar fora de Catalunya després dels atemptats

Actualitzat

Els investigadors dels atemptats de Barcelona i Cambrils sospiten que la cèl·lula tenia més membres, a part dels abatuts per la policia a Subirats i Cambrils i els del xalet d'Alcanar. És el que recull el sumari, que es basa en el testimoni de l'únic supervivent, Mohamed Houli.

En la documentació consta que el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme, el CITCO, demana entrevistar-se amb Houli a principis d'aquest any. Ho fa arran d'unes declaracions que, de manera voluntària, va fer el setembre de l'any passat.

Aleshores va explicar que havia vist que un jove desconegut va anar a veure l'imam Es-Satty a la casa d'Alcanar poques hores abans de l'explosió. Un noi que va dir que era prim, amb els cabells rasurats als costats, i que vestia una samarreta del Barça i xancletes. Sorprès, li va comentar a un altre dels membres de la cèl·lula:


El contingut d'aquesta conversa planteja que hi hauria altres membres que formarien part de la cèl·lula terrorista, de moment, desconeguts. En la petició del CITCO al jutge, s'apunta a dos sospitosos més que van anar en diverses ocasions a Alcanar i que estan relacionats amb una persona que es va detenir el setembre de l'any passat a Vinaròs.

Es tractaria de dos germans que vivien a la Sénia. Ells i la seva família es van traslladar fora de Catalunya després dels atemptats. Segons la policia, per no veure's involucrats en els fets.

 


Una línia d'investigació que no se sap com ha evolucionat.

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsTerrorismeJihadisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut