La casa esfondrada a Alcanar, en runes després de l'explosió (ACN)
La casa enfonsada a Alcanar, en runes després de l'explosió (ACN)
Barcelona

Els Mossos consideren que l'atemptat de Barcelona està "connectat" amb l'explosió d'Alcanar

El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ho ha afirmat en una roda de premsa conjunta amb el conseller d'Interior

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra consideren que l'atemptat d'aquest dijous a la tarda al centre de Barcelona està "connectat" amb l'explosió d'aquest dimecres a la nit a Alcanar. Segons fonts de la policia catalana, a l'habitatge d'Alcanar on va haver-hi l'explosió s'hi estaven preparant explosius.

El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ho ha confirmat aquest dijous a la nit en una roda de premsa conjunta amb el conseller d'Interior, Joaquim Forn. Trapero ha informat que una de les dues persones detingudes avui podria estar implicada en l'atemptat a la Rambla, que ha causat tretze morts i més d'un centenar de ferits.

Detingut el ferit en l'explosió de dimecres

En aquest sentit, els Mossos han detingut la persona que dimecres passat va resultar ferida en l'explosió d'Alcanar, que va ser ingressada a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa i que ja està fora de perill. Es preveu que els Mossos l'interroguin al mateix hospital durant aquest divendres. Juntament amb els dos detinguts a Ripoll, és l'única persona detinguda fins ara relacionada amb l'atac a la Rambla.

La casa que va explotar dimecres, a primera línia de mar, era propietat d'un banc i estava ocupada per dues persones. Una d'elles va morir en l'explosió i l'altra és l'home ferit que està detingut. En les tasques de desenrunament de la casa aquest dijous, poc abans de l'atropellament massiu a la Rambla, va haver-hi una segona explosió, que en un primer moment va ser atribuïda a una acumulació de gas.

En aquesta segona explosió ha resultat ferit greu un agent dels Mossos. També hi ha hagut vuit ferits lleus, la majoria agents i bombers. El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha assegurat aquest divendres al matí que la relació de l'explosió d'Alcanar amb l'atropellament massiu de la Rambla, apuntada per Trapero, està plenament confirmada.

 

Anar al contingut