Els jihadistes dels atemptats del 17A estaven connectats amb una cèl·lula a França

La investigació revela que van fer recerques sobre els accessos del Camp Nou, monuments, la festa major de Sitges o el festival de Benicàssim i Lloret

Actualitzat

Un telèfon mòbil ha donat pistes als investigadors dels possibles objectius de la cèl·lula que va atemptar a Barcelona i Cambrils, abans que acabessin improvisant a causa de l'explosió al xalet d'Alcanar.

Al telèfon, hi ha recerques del Camp Nou, la Sagrada Família i poblacions turístiques. Són només alguns dels molts elements inclosos en l'extens sumari del cas.

Els documents posen de manifest que els joves de Ripoll i l'imam que els guiava no estaven aïllats.

La declaració feta per un dels implicats en presó, Mohamed Houli, l'unic supervivent de l'explosio d'Alcanar, planteja un escenari d'altres terroristes amb qui estarien connectats. Així es recull en el sumari del cas quan Houli assegura haver sentit com Younes, Hichami i Aallaa parlaven que l'imam Es-Satty en coneixia un altre que liderava un altre grup de nois similars, d'uns vuit o nou membres. Una cèl·lula ubicada a França que tenia previst anar a territori espanyol entrant per Andorra, comprar armes i atemptar a Lloret de Mar.


Armes i explosius amagats a la muntanya


Una altra de les converses que Houli va sentir és sobre alguna cosa que l'imam Es-Satty tindria amagada en zones de muntanya. Segons diu, potser armes i explosius que estarien per zones forestals a prop de Ripoll.

Es dona la coincidència que en el sumari del cas hi ha la declaració d'un veí d'Osona que identifica Hichamy i Younes en un terreny a prop de la localitat de Sora diverses vegades dos mesos abans dels atemptats. Un testimoni que aporta fotografies on es veu una furgoneta blanca similar a la que tenia l'imam Es-Satty i un cotxe platejat semblant a un de propietat del pare de dos dels implicats.

Un telèfon mòbil sense contactes trobat a la casa d'Alcanar és un altre dels indicis més rellevants del cas. En el terminal, a banda dels vídeos en què es pot veure com preparaven els explosius i els comentaris amenaçants que feien cap a la ciutadania i els Mossos, també hi ha l'historial de navegació per internet.

 

El dia abans dels atemptats van fer recerques com "el Camp nou i les seves entrades i sortides" en 43 ocasions; "Camp Nou entrada" 17 vegades i "Camp Nou Stadium Tour" amb 12 consultes. Per a la policia un lloc molt probablement objectiu terrorista perquè també es van interessar pel calendari de partits i, sobretot, pel Barça-Betis del 20 d'agost.

També altres recerques com monuments importants de Barcelona i la festa major de Sitges. L'atemptat de París a la sala Bataclan podria relacionar-se amb altres recerces que van fer de discoteques com Pacha, la sala Razzmatazz, locals gais de Sitges, festivals de música de Benicàssim... Sempre interessats a saber l'aforament dels locals com, per exemple, la discoteca Colossos de Lloret de Mar, amb una capacitat per a unes 1.800 persones.

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsTerrorismeJihadisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut